03.07.2012 12:58

Saulkrastu orientieristēm dubultuzvara sacensībās ”Kāpa”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baltijā populārākajās orientēšanās sporta sacensībās piedalījās arī viesi no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

 

Sacensības "Kāpa-2012", kas vienlaikus bija arī Latvijas – Igaunijas Orientēšanās līgas posms, Vietalvas pagasta Mailēs ritēja trīs dienas.

Vecuma grupā līdz 16 gadiem jaunietēm pirmās divas vietas izcīnīja kluba "Kāpa" pārstāves Kendija Aparjode un Laura Puķīte no Saulkrastiem. Aparjode bija labākā pirmajās divās dienās un sasniedza otro rezultātu trešajā dienā, bet Puķīte ieņēma trešo, otro un piekto vietu.

Pierīgas orientieristi iekļuva labāko trijniekos vēl vairākās vecuma grupās. Vīriem līdz 20 gadiem (M20) otro vietu ieņēma Dāvis Dišlers no Babītes un trešo – Kārlis Baltacis no Carnikavas novada. Otrās vietas arī siguldiešiem Kasparam Kārkliņam (M35) un Alīdai Ābolai (W55), kā arī ropažniekam Edvīnam Berneram (M75), trešā – Rudītei Šternai no Siguldas (W60).

Sacensībās elites grupās uzvarēja madonietis Mārtiņš Sirmais un Merike Vanjuka no Igaunijas.

Latvijas - Igaunijas Orientēšanās līgas izveides mērķis ir atjaunot un stiprināt orientēšanās tradīcijas abās kaimiņvalstīs. Lai orientēšanā iesaistītu iesācējus, katrās sacensībās paredzēta viena vai vairākas vienkāršotas distances sporta veida apgūšanai no pamatiem.