05.09.2016 14:44

FOTO: Latvieši triumfē ziemeļvalstu spēkavīru turnīrā Kauguros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Latvieši triumfē ziemeļvalstu spēkavīru turnīrā Kauguros publicitātes

Ar Latvijas spēkavīru triumfu Jūrmalā noslēdzies starptautiskais turnīrs "Best Nordic Strongman 2016", kas aizvadītās nedēļas izskaņā risinājās Kauguru rudens svētku ietvaros. Pirmās trīs vietas izcīnīja latvieši – Oskars Martužans, Artis Plivda un Didzis Zariņš.

Jūrmalā startēja divpadsmit sportisti no desmit valstīm – Norvēģijas, Islades, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, bet Latviju pārstāvēja četri atlēti – Oskars Martužans no Ugāles, Artis Plivda no Prieļiem, Didzis Zariņš no Mārcienas un Magnuss Vucāns no Talsiem.


Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve Elīna Gārbena pastāstīja, ka 16 tonnas smagās degvielas cisternas vilkšanā sacensību sākumā Oskars Martužans izcīnīja uzvaru 20,09 sekundēs. Didzis Zariņš, no pirmās vietas atpaliekot tikai par piecām sekundes simtdaļām, bet trešais palika islandietis Ari Gunnarsons (20,66 s).

"Spēka trepē", pa kuru atlētiem bija jāuznes 200, 225 un 250 kg smaga kaste, atkal pārliecinoši bija latvieši – pirmais Martužans, aiz viņa attiecīgi Plivda un Zariņš, neatstājot nekādas izredzes konkurentiem cīņā par vietu labāko trijniekā, jo rezultātu šajā uzdevumā vēl spēja uzrādīt vienīgi soms Anti Murejarvi.

Tālāk plecu spēka kombinācijā pirmā vieta ar laiku 23,32 sekundes pienācās Plivdam, otrais palika Zariņš (32,66 sek), trešais – Gunnarsons no Islandes. 330 kilogramus liela svara celšanā no zemes pirmās trīs vietas savā starpā atkal sadalīja mūsējie, un tāds pats scenārijs atkārtojās arī stafetē.

Pirms pēdējās disciplīnas pirmā trijnieka atlēti atradās vienlīdzīgās pozīcijās. Nebija īsti skaidrs, kurš kāps uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, jo Martužanam ar Plivdu bija vienāds punktu skaits, savukārt Zariņam tikai par vienu mazāk. Pēdējā vingrinājumā savu sportisko raksturu un cīņassparu parādīja ugālnieks. Viņš 46,07 sekundēs uz statīva uzcēla piecus no sešiem slapjajiem un slidenajiem akmeņus, bet Plivdam šoreiz mazliet nepaveicās – pieci akmeņi pievarēti 53,49 sekundēs.

Sacensību kopvērtējumā uzvaru ar 66 punktiem ļoti sīvā cīņā izcīnīja Oskars Martužans, otrā vieta šoreiz pieredzējušajam Artim Plivdam, no turnīra pirmās vietas ieguvēja atpaliekot vien par punktu. Didzim Zariņam godpilnā trešā pozīcija, summā savācot 61 punktu. Ceturtais mūsu valsts pārstāvis Magnuss Vucāns palika piektais.