01.07.2012 18:49

Pierīgas jātnieki tālu no līderiem Pasaules kausa galvenajā maršrutā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andis Vārna Andis Vārna Latvijas Jātnieku federācija

Ģirta Briča uzvara uzvara Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas sacensību pirmajā dienā palika mājinieku lielākais panākums.

 

Svētdien jātnieki sacentās galvenajā 12. maršrutā ar 160 cm augstiem šķēršļiem, kurā izcīnīja Pasaules kausa kvalifikācijas punktus, balvu fonds bija 30 000 eiro.

Diemžēl Pierīgas novadu pārstāvjiem cīņā par augstām vietām šoreiz iesaistīties neizdevās. Ķekavietis Guntars Siliņš ar zirgu Lord Picasso ieņēma 24. vietu (13 soda punkti), mārupietis Andis Vārna ar Triggy Puh ierindojās 27. vietā (16 p.), bet ar Bazilio nefinišēja.

Par Pasaules kausa posma uzvarētāju kļuva Pjotrs Morštins no Polijas ar zirgu Osadkowski van Halen. Pārlēkšanā viņš pārspēja igauni Gunaru Kletenbergu ar Bingo. Labākais no Latvijas duetiem bija Kristaps Neretnieks ar Conte Bellini – viņiem sestā vieta (4 p.).

Iepriekš 10. maršrutā jaunzirgiem Andis Vārna ar Leridu ieņēma 17.un Guntars Siliņš ar Kirlingu 36. vietu. Savukārt 11. maršrutā (150 cm augsti šķēršļi) devītais bija Mairis Penelis ar Progresu, 16. Guntars Siliņš ar Acadio un 20. Ģirts Bricis ar Chandra H.

7. jūlijā Kleistu sporta bāzē notiks Latvijas 3. Olimpiādes sacensības jātnieku sportā iejādē un šķēršļu pārvarēšanā.