29.08.2016 16:41

Olaines skeitbordisti izcīnījuši Eiropas absolūto čempionu titulus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Olaines skeitbordisti izcīnījuši Eiropas absolūto čempionu titulus www.facebook.com/ilze.mazure un publicitātes

Lieliskus panākumus nedēļas nogalē Čehijas pilsētiņā Poličkā notikušajā Eiropas čempionātā skeitborda slalomā guvuši Olaines skeitborda kluba pārstāvji – Jānis Kuzmins izcīnīja čempiona titulu prestižākajā profesionāļu grupā, bet Artūrs Liskovs bija labākais amatieru konkurencē.

Eiropas čempionāta pirmajā dienā dalībnieki no desmit pasaules valstīm sacentās milzu slaloma disciplīnā. Kā informēja Latvijas Skeitborda federācijas pārstāvis Ivars Bācis, katrs veica divus braucienus, labākais no kuriem tika rēķināts ieskaitē.

Vīriešiem Pro grupā 16 dalībnieku konkurencē šāgada pasaules vicečempions šajā disciplīnā Jānis Kuzmins bija galvenais favorīts uz uzvaru, un olainietis to arī apliecināja. Jāņa pirmā brauciena rezultātam (32,63 sekundes) neviens tā īsti nepietuvojās, jo tuvākais konkurents Vinsents Tangī no Francijas tika apsteigts par 0,7 sekundēm.

Amatieru grupā jau pirmajā braucienā, apsteidzot mājiniekus, kā arī Vācijas, Ukrainas, Krievijas, Zviedrijas, Francijas un ASV pārstāvjus, pirmajā trijniekā ierindojās tikai Latvijas skeitbordisti ar Artūru Liskovu priekšgalā – viņš trasi veica 34,34 sekundēs un par 0,6 sekundēm apsteidza jūrmalnieku Mārtiņu Liepiņu.

Sestdien dalībnieki sacentās speciālajā slalomā, un abi olainieši guva vēl divas uzvaras. Pro grupā J.Kuzmins bija labākais gan kvalifikācija, gan ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā, kurā divu braucienu summā pārspēja pieredzējušo francūzi Mišelu Dupontu. Tikpat pārliecinoši labākais starp amatieriem bija A.Liskovs, kurš izšķirošajā cīņā finālā uzvarēja čehu Danielu Suroviju.

Svētdien Eiropas čempionāts noslēdzās ar sacensībām līnijslalomā, kurās Jānis ieņēma trešo vietu, Artūrs – otro, bet kopvērtējumā abi Olaines skeitborda meistari svinēja pārliecinošas uzvaras.