30.06.2012 21:35

Vārna un Bazilio ceturtie Kleistos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vārna un Bazilio ceturtie Kleistos Latvijas Jātnieku federācija

Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas priekšpēdējās dienas sacensībās līdz labāko trijniekam mazliet pietrūkst mārupietim Andim Vārnam ar zirgu Bazilio.

 

Pēc Pierīgas jātniekiem veiksmīgās pirmās dienas, kurā vienā no maršrutiem uzvarēja Ģirts Bricis ar Esmeraldu, nākamajās divas panākumu viņiem bija mazāk.

Ceturtajā maršrutā (125 un 130 cm augsti šķēršļi) Maira Leja ar zirgu Anytime Pikabello no Inčukalnā esošās Jauno jātnieku skolas ieņēma sesto vietu, bet Andis Vārna ar Lerida un ķekavietis Guntars Siliņš ar Krilingu ierindojās ceturtajā desmitā – attiecīgi 35.un 39. vieta.

Piektajā maršrutā (135 cm šķēršļi) Ģirts Bricis ar Esmeraldu ieņēma 12.pozīciju un ar Chandra H – 19.pozīciju, bet Mairis Penelis ar Progresu finišēja piecpadsmitais. Savukārt Nāciju kausa izcīņā Latvijas komanda startēja nepilnā sastāvā un netika klasificēta.

Sestdien sacensību turpinājumā veiksmīgākais no mājiniekiem bija Andis Vārna ar Bazilio. Devītajā maršrutā "Rīga-2012" ar 145 cm augstiem šķēršļiem viņš izcīnīja ceturto vietu. Pirmajā mēģinājumā distance tīri veica pieci dueti, bet pārlēkšanā veiksmīgākais bija Lukašs Vasiļevskis no Polijas ar zirgu Wavantos v/d Renvillehoeve.

Iepriekš septītajā maršrutā (130 cm) 20. vietu ieņēma Guntars Siliņš ar Acadio, bet astotajā maršrutā (145 cm) 11. vietā ierindojās Ģirts Bricis ar Chandra H, 21.vietā Guntars Siliņš ar Acadio un 24.vietā Mairis Penelis ar Progresu.

Pasaules kausa posms Kleistu sporta bāzē noslēgsies svētdien, kad notiks atlikušās trīs sacensības, tajā skaitā galvenajā 12. maršrutā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Eiropas čempionātam un Pasaules kausa reitinga sacensības (sākums plkst.17).