15.08.2016 15:56

Latvijas skrituļslidošanas čempiona titulu Jūrmalā ieguvis Reinis Znotiņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Latvijas skrituļslidošanas čempiona titulu Jūrmalā ieguvis Reinis Znotiņš publicitātes

Lietus nebija šķērslis simtiem skrituļslidošanas profesionāļu un entuziastu, kuri nedēļas nogalē pulcējās ikgadējā Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā. Pasākuma ietvaros tika noskaidrots Latvijas čempions skrituļslidošanā, un šo titulu ieguva Reinis Znotiņš no komandas "Powerslide–Laimite".

"Turkish Airlines" 40,5 km sporta distancē pirmās divas vietas ieguva Polijas skrituļotāji, "Media Creation–Mapei–BDC" komandas biedri Bartošs Hojnackis un Vojcehs Barans. Finišā viņiem nieka tiesu zaudēja labākais no mājiniekiem R. Znotiņš, kurš kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Visi mērķi sasniedza pēc stundas, septiņām minūtēm un 39 sekundēm, turklāt laureātu noteikšanai bija nepieciešams fotofinišs, informēja festivāla rīkotāji.

Komandu kopvērtējumā, rēķinot četrus labākos dalībniekus, pirmo vietu izcīnīja Latvijas komanda "Powerslide–Laimīte", kuras četri labākie braucēji bija Reinis Znotiņš, Roberts Pundurs, Lauris Bitenieks un Viktoras Češulis. Otrajā un trešajā vieta palika divas Igaunijas komandas.

Dāmu konkurencē pirmo vietu ieguva Marina Zujeva no "Rollersport.net" komandas (1.16:48), aiz viņas ierindojās Anna Mužika no Ukrainas un Enela Korva no Igaunijas.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā dalībnieki startēja arī 9 km Tautas distancē, 4,5 km Ģimenes distancē un 500 – 1000 metru "Lego" bērnu distancēs. Pie īpašām balvām tika arī radošāko tērpu īpašnieki "Lego" bērnu un 4,5 km Ģimenes distancēs dažādās kategorijās.

"Festivāls aug ar katru gadu, un šogad mums bija prieks redzēt dalībniekus no 11 valstīm. Jūrmalā bija ieradušies spēcīgi Polijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas un citu valstu braucēji, kuriem šīs sacensības jau kļuvušas par daļu no ikgadējā sporta kalendāra – tātad kvalitātes latiņa ir augsta, un protam to noturēt," izteicies sacensību organizators Kaspars Tupiņš.