29.06.2012 10:07

Bricis un Esmeralda uzvar Pasaules kausa posma pirmajā dienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bricis un Esmeralda uzvar Pasaules kausa posma pirmajā dienā Latvijas Jātnieku federācija

Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms šķēršļu pārvarēšanā, kas ceturtdien sākās Kleistu sporta bāzē, šogad pulcējis sportistus no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, Īrijas, Somijas un Latvijas.

 

Pirmajā dienā notika sacensības trijos maršrutos, un vienā no tiem – ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem – uzvarēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Esmeralda. Distanci viņi veica bez soda punktiem 57,09 sekundēs, par nieka sekundes divām simtdaļām apsteidzot tuvākos sāncenšus no Lietuvas. Ar zirgu Chandra H Bricis uzrādīja trešo labāko laiku, taču nogāza vienu šķērsli un summā ieņēma 21. vietu.

"Liels prieks, ka man izdevās uzvarēt šajā maršrutā. Abi mani zirgi – Esmeralda un Chandra H ir labi piemēroti ātruma maršrutiem, tāpēc arī pamatoti saistīju cerības tieši ar šo distanci. Ar Chandru H gan gāzu pēdējo maršruta šķērsli, taču ar Esmeraldu riskēju jāt vēl ātrāk, un tas attaisnojās – tā bija veiksme, kas nesa uzvaru," Latvijas sportistu citē Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests. "Patīkama ir sacensību atmosfēra. Prieks, ka Latvijā iespējams sarīkot tik augsta līmeņa jāšanas sporta pasākumu. Taču gandarījums būtu vēl lielāks, ja mūsu sportistu rīcībā būtu vairāk labu zirgu, kas veiksmīgi spētu startēt arī augstākajos maršrutos."

Pirmajā maršrutā ar 120-125 cm augstiem šķēršļiem dubultuzvaru svinēja Lietuvas pārstāvji, labākais no Latvijas bija rīdzinieks Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Art, bet ceturto vietu ieņēma Inčukalna novadā esošās Jauno jātnieku skolas trenere Maira Leja ar Anytime Pikabello.

No Pierīgas jātniekiem Pasaules kausa posma pirmajā dienā vēl startēja Andis Vārna ar zirgu Lerida (24. vieta pirmajā maršrutā), kā arī Guntars Siliņš (32. vieta pirmajā maršrutā ar Kirlingu, 37. vieta otrajā maršrutā ar Acadio un 15. vieta trešajā maršrutā ar Lord Picasso).

Pasaules kausa posms Kleistos turpināsies vēl trīs dienas. Galvenais maršruts, kura rezultāti tiks ņemti vērā Pasaules kausa kopvērtējumā, paredzēts svētdien plkst.17. Sacensībām šogad pirmo reizi piešķirts trīs zvaigžņu statuss, kas veicina spēcīgāku konkurenci un augstāku sacensību organizatorisko līmeni.