28.06.2012 17:43

Pierīgas sportisti gatavojas olimpiskajam desantam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas sportisti gatavojas olimpiskajam desantam Krišjānis Grantiņš

Startiem Latvijas 3. Olimpiādē, kas nākamās nedēļas beigās notiks Liepājā un vairākās citās Latvijas pilsētās, gatavojas gandrīz četri simti Pierīgas novadu sportistu.

"Volejbolisti trīs reizes nedēļā trenējas Tīrainē, tepat nodarbojas arī teikvondo pārstāvji. Peldētāji ir Rīgā, jātnieki – Jaunmārupē, riteņbraucējiem treniņnometne Kuldīgā," līdzīgi kā Mārupes sporta centra vadītāja Silvija Bartuševiča, par gatavošanos Olimpiādei droši vien varētu pastāstīt arī citi novadu sporta dzīves organizatori.

Katra sporta veida pārstāvji patstāvīgi turpina savās ierastajās treniņvietās, vienlaikus neaizmirstot par piedalīšanos sacensībās. Piemēram, pieminētie Mārupes riteņbraucēji no Kuldīgas uz dienu atgriezās Pierīgā un Spilvē startēja "Aerobike.lv ITT" kausa izcīņas sacensībās individuālajā braucienā. Savukārt Latvijas labākie jātnieki šīs nedēļas nogalē piedalās, domājams, sezonas svarīgākajās sacensībās – Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posmā Kleistu bāzē.

Ne visiem sportistiem izdosies izbaudīt svētku noskaņu un kopības sajūtu ar citiem novada pārstāvjiem arī Olimpiādes laikā Liepājā. Patālu no pasākuma galvenajiem notikumiem būs, piemēram, jātnieku sporta sacensības, kas notiks Rīgā. Airētāji sacentīsies Jūrmalā, smaiļotāji – Limbažos, kur it kā ir šiem sporta veidiem piemērotākās un kvalitatīvākās sporta bāzes.

"Man viņu ir žēl. Olimpiāde vispirms taču ir svētki sportistiem, un bez šādas neatkārtojamas atmosfēras, bez iespējas piedalīties parādē tās viņiem pārvērtīsies par ierindas sacensībām. Domāju, ka rīkotāji varēja pacensties, lai vairāk sportistu būtu vienkopus," nožēlu pauda S.Bartuševiča.

Mārupes novadam (49 sportisti), līdz ar kaimiņiem no Ķekavas (49) un Babītes (39), kā arī Salaspils (51) un Stopiņu novadiem (44) Latvijas Olimpiādē no Pierīgas būs lielākā pārstāvniecība. Iepretī – Sējas novadu sacensībās pārstāvēs viens sportists, Krimuldas novadu – divi, Ropažu novadu – trīs, Saulkrastu novadu – četri un Olaines novadu – pieci sportisti, bet Mālpils novads Olimpiādē acīmredzot netiks pārstāvēts.

Pietiekoši iespaidīga ir Rīgas reģiona pārstāvniecība komandu sporta veidos, no kuriem vairākos iepriekš notika priekšsacīkšu spēles, un visi gribētāji uz finālturnīriem nemaz netika. Liepājā un citās Olimpiādes norises vietās par godalgotām vietām cīnīsies Mārupes volejbolisti un Babītes volejbolistes, Ķekavas basketbolisti, Salaspils futbolisti un Stopiņu novada handbolistes, bet regbija-7 turnīros piedalīsies veselas piecas vīru un divas dāmu komandas.

Kopumā no 26 olimpiskajiem sporta veidiem Pierīgas novadu sportistu nebūs tikai smaiļošanā un kanoe airēšanā, kā arī svarcelšanā.

Ādažu delegācijā dominē cīņas sporta un džudo meistari, Ikšķiles un Salaspils novadi pulcējuši spēcīgas riteņbraucēju komandas, mārupieši citu starpā cer uz jātniekiem, peldētājiem un riteņbraucējiem, olainieši – uz bokseriem, siguldieši – uz badmintonistiem, stopiņieši – uz peldētājiem. Šo sarakstu varētu turpināt vēl ilgi.

Latvijas Olimpiādei, kas no 6.līdz 8.jūlijam notiks ne tikai Liepājā, bet arī Ventspilī, Jūrmalā, Rīgā, Limbažos, Aizputē, Grobiņā un Usmā, kopumā pieteikušies vairāk nekā 4100 dalībnieku no 85 pašvaldību komandām. Sacensību laikā tiks izcīnīti 228 medaļu komplekti.