28.06.2012 12:37

Regbisti atsāk cīņas par čempionu titulu ”septiņniekā”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Upesciema stadionā Garkalnes novadā notiks Latvijas čempionāta otrais posms olimpiskajā sporta veidā regbijā-7.

 

Latvijas čempionāts šogad aizrit trijos posmos, uzvarētājus nosakot kopvērtējumā. Pirmajā posmā maija vidū Pierīgas klubu komandas izcīnīja pirmās piecas vietas. Finālā Ķekavas "LDE/Miesnieki" ar 24:14 uzvarēja regbija klubu "Baldone". Trešie bija "Autowelt/Livonia" regbisti, kuri šoreiz būs laukuma saimnieku statusā un centīsies iekarot vietu finālā.

Sacensībās piedalīsies 12 komandas, kas pirmajā posmā sadalītas četrās grupās un aizvadīs viena apļa turnīrus. Pēc tam pirmo vietu ieguvēji aizvadīs pusfinālus cīņā par kausu, otro vietu ieguvēji – par šķīvi, bet trešo vietu īpašnieki – par biķeri. Priekšsacīkšu spēles sāksies plkst.10, fināli paredzēti ap plkst.15.

A apakšgrupā spēlēs "LDE/Miesnieki", "Eži/LMT" un Valmieras "Fēnikss"; B grupā - "Baldone/LSPA", "Kalve" un RK "RT" ("Rīgas tilti"); C grupā – "Autowelt/Livonia", LLU/"TELMS" un "Misa" (LLU); D grupā – "Miesnieki/Ķekava", "Kurši/Livonia" un ceturtdien vakarā Anniņmuižas stadionā paredzētā kvalifikācijas turnīra uzvarētāji. Šajā miniturnīrā piedalīsies četras komandas – "Saldus", "Inčukalns", "Piekūni" un "Baldone/LSPA-2".

Sestdienas pasākuma organizētāji regbija klubs "Livonia" un Garkalnes dome sola šos sporta svētkus padarīt krāšņus ne tikai sporta entuziastiem, bet arī vecākiem un viņu bērniem. Spēļu laikā stadionā darbosies kafejnīca, mazajiem sporta faniem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas, kā arī ikviens no skatītājiem, piedaloties kādā no konkursiem, varēs savā īpašumā iegūt kādu vērtīgu regbija aksesuāru.