28.06.2012 10:37

Mārupes riteņbraucēji Spilvē briest Liepājai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
”Aerobike.lv ITT” kausa sacensības paredzētas gan profesionāļiem, gan amatieriem ”Aerobike.lv ITT” kausa sacensības paredzētas gan profesionāļiem, gan amatieriem Krišjānis Grantiņš

Mārupieši "Aerobike.lv ITT" kausa izcīņas trešā posma sacensībās paliek uzreiz aiz godalgoto trijnieka.

"Aerobike.lv ITT" kausa kārtējās sacensības individuālajā braucienā uz laiku trešdien notika Babītes novada Spilvē, kur dalībniekiem – tādu šoreiz pavisam bija 45 – vajadzēja veikt 11 kilometru distanci.

Mārupes riteņbraucēju kvartets uz šīm sacensībām bija ieradies no treniņnometnes Kuldīgā, kur turpinās gatavošanās Latvijas 3.Olimpiādei. No elites grupas braucējiem viņi startēja vieni no pirmajiem, un labu brīdi mārupiešu uzrādītie rezultāti turējās saraksta pirmajās četrās vietās.

"Aerobike.lv ITT" kausa pirmā posma uzvarētājs Rihards Bartuševičs finišēja pēc 15 minūtēm un 27 sekundēm, Uldim Reiteram 15:43, Paulam Zvirbulim 15:48 un Mārtiņam Jirgensonam 15:57.

Tuvojoties startam atvēlētā laika beigām, trasē devās arī viņu galvenie konkurenti – un nostūma Mārupes riteņbraucējus goda pjedestāla pakājē.

Vispirms labāku rezultātu sasniedza pirms diviem gadiem sacensību laikā ļoti smagu kritienu piedzīvojušais Oļegs Meļehs (15:19). Tad uz otro panākumu pēc kārtas pieteicās "Aerobike.lv ITT" kausa iepriekšējā posma uzvarētājs Vitālijs Korņilovs (15:15), bet pašās beigās visus pārtrumpoja kā pēdējais startējušais jelgavnieks Kaspars Launerts (15:06).

Līdz ar to mārupiešiem vietas no ceturtās līdz septītajai, Mārtiņam Jirgensonam labākais rezultāts vecuma grupā līdz 18 gadiem, bet trešais senioru grupā bija Māris Kalveršs no Salaspils novada (16:05 – 11. absolūti labākais rezultāts).

Zīmīgi, ka sacensībās piedalījās arī šāgada Latvijas čempions grupas braucienā Aleksejs Saramotins, kurš būs vienīgais Latvijas riteņbraucējs Londonas olimpisko spēļu grupas braucienā. Viņa sasniegtais rezultāts šoreiz diezgan tālu atpalika no līderiem.