18.07.2016 15:24

Salaspils frisbija komanda izcīna uzvaru Klaipēdas smiltīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komanda izcīna uzvaru Klaipēdas smiltīs www.frisbee.lv

Lietuvas pilsētā Klaipēdā aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielākais starptautiskais pludmales frisbija turnīrs "Sun Beam 2016". Jauktajā grupā par čempioniem kļuva Salaspils frisbija kluba (FK) komanda.

Jauktajā grupā kopumā startēja 11 komandas, no kurām četras bija no Latvijas – Salaspils FK, "Sirocco Ultimate" no Rīgas, kā arī Liepājas un Valmieras vienības. Jau pēc grupas spēlēm visas četras Latvijas komandas bija garantējušas vietu labāko sešiniekā. Salaspilieši trijās spēlēs guva trīs uzvaras – 11:4 pār Minskas "Sadovoe 85", 11:9 pār "Sirocco Ultimate" un 13:2 pār "Tartu Turbulence" no Igaunijas.

Pirmajā pusfinālā tikās Salaspils FK ar Lietuvas komandu "Drop That Smile", informē Latvijas Frisbija federācija. Salaspils komanda spēli iesāka ļoti veiksmīgi, izvirzoties vadībā 6:1, taču tad sekoja viena kļūda pēc otras, ko veiksmīgi izmantoja lietuvieši, izlīdzinot rezultātu 6:6. Turpmākā spēle ritēja punkts punktā, tomēr Salaspils komanda, izcīnot uzvaru 8:7, spēja iesoļot turnīra finālā.


Finālā Salaspils frisbijistu pretinieki bija pērnā gada čempioni Viļņas "Vorai". Spēles sākumā lietuviešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru un to saglabāt līdz pat puslaika pārtraukumam (5:7). Otro puslaiku Salaspils komanda iesāka veiksmīgi, gūstot trīs punktus pēc kārtas un pirmo reizi izvirzoties vadībā (8:7). Turpinājumā komandas apmainījās ar pāris veiksmīgiem uzbrukumiem (10:9).

Tā kā spēles laiks jau bija beidzies, uzvarai bija nepieciešams gūt 11 punktus. Jau nākamajā punktā Salaspils FK spēja veiksmīgi nospēlēt aizsardzībā un pēc tam arī uzbrukumā, kas ļāva Salaspils komandai izcīnīt zeltu (11:9).

Jāpiemin, ka Salaspils FK ieguva arī frisbijam raksturīgo "spēles gara balvu".