14.07.2016 21:58

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs 32 sportisti (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs 32 sportisti (papildināta) www.olimpiade.lv

Ceturtdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē apstiprināts Latvijas olimpiskās komandas sastāvs startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas notiks no 5. līdz 21. augustam. Latviju tajās pārstāvēs 32 sportisti, viņu vidū carnikavietis Toms Skujiņš, kurš 6. augustā startēs šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā.

Latvijas "Rio 2016" komandā sastāvā ir divpadsmit vasaras sporta veidu pārstāvji, kuri startēs vieglatlētikā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, brīvajā cīņā, smaiļošanā, džudo, tenisā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā un burāšanā. 12 sportistiem Riodežaneiro būs olimpiskā debija, informēja LOK.


Teju puse olimpiskās komandas (15 sportisti) būs vieglatlēti: Gunta Latiševa-Čudare (400 metru skrējiens), Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs (maratons), Laura Ikauniece-Admidiņa (septiņcīņa), Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Sinta Ozoliņa, Madara Palameika, Līna Mūze (šķēpmešana), Pauls Pujāts un Mareks Ārents (kārtslēkšana), Arnis Rumbenieks (50 km soļošana), Agnese Pastare (20 km soļošana).

Latviju Riodežaneiro pārstāvēs arī Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa), Aleksejs Rumjancevs (smaiļošana), Jevgēņijs Borodavko (džudo), Artūrs Ņikiforenko (džudo), Aļona Ostapenko (teniss), Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš (pludmales volejbols), Artūrs Plēsnieks (svarcelšana), Rebeka Koha (svarcelšana), Māris Štrombergs, Edžus Treimanis (BMX riteņbraukšana), Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins (šosejas riteņbraukšana), Ketija Birzule (burāšana), Uvis Kalniņš un Aļona Ribakova (peldēšana), kā arī Dainis Upelnieks (stenda šaušana) – jau pēc notikušās LOK Izpildkomitejas sēdes Latvijas Šaušanas federācija (LŠF) informēja, ka ir saņemts īpašais ielūgums (wild card) no Starptautiskās Šaušanas federācijas vienam Latvijas sportistam stenda šaušanā.

Kā norāda LOK, olimpisko normatīvu bija izpildījusi arī maratona skrējēja Anita Kažemāka, taču viņa kļuva par lieko, jo uzrādītais rezultāts bija sliktākais no četrām normatīvu izpildījušajām, bet vienu valsti katrā disciplīnā var pārstāvēt ne vairāk kā trīs sportisti. Savukārt šķēpmetēja Līna Mūze iekļauta sarakstā, lai gan traumas dēļ startēt nevarēs, taču viņas klātbūtne ļaus palielināt personālam atvēlēto kvotu.

"Lai arī olimpiskās komandas sportistu skaits ir mazāks nekā iepriekšējās olimpiskajās komandās uz Londonas un Pekinas spēlēm, komandas vidējā kvalitāte ir augstāka," izteicies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Vismaz desmit komandas dalībnieki ir gatavi cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem, un to viņi ir pierādījuši ar savu sniegumu gan šajā, gan iepriekšējās sezonās. Mūsu olimpiskās komandas dalībnieki ir starp pasaules ranga līderiem savos sporta veidos un disciplīnās, tāpēc veiksmes gadījumā vajadzētu būt arī labiem rezultātiem."

"Izaugusi jauna olimpiešu paaudze, kas pirms vairākiem gadiem sāka savu sportisko karjeru ar dalību Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess gandarījums," norāda Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. "No otras puses – šī Latvijas delegācija ir arī pieredzējusi, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau otrās, trešās vai pat ceturtās Olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms tiks apvienots ar pieredzes bagātību."

(papildināta 4.rindkopa)

Iepriekš:
Carnikavietis Skujiņš startēs Rio olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā