12.07.2016 12:36

Baldonietis Rihards Snikus piedalīsies savās otrajās paralimpiskajās spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonietis Rihards Snikus piedalīsies savās otrajās paralimpiskajās spēlēs publicitātes

Otrdien oficiāli apstiprināts Latvijas delegācijas sastāvs paralimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 18. septembrim norisināsies Riodežaneiro. Līdzīgi kā pirms četriem gadiem Londonā, arī Rio paralimpiskās iejādes sacensībās Latviju pārstāvēs baldonietis Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance.

Paredzams, ka uz Rio Rihards Snikus dosies kopā ar treneri Olgu Šelleri, kā arī Latvijas Invalīdu jāšanas sporta federācijas vadītāju Darju Tihomirovu un zirgkopi Zani Apiņu. Šīs būs Riharda otrās paralimpiskās spēles karjerā – Londonā viņš izcīnīja 4. vietu. Nesen notikušajās sacensībās Somijā Rihards sasniedza karjeras labāko rezultātu (78,500%) "Freestyle" iejādes disciplīnā savā klasē.


Kopumā Latviju Rio paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos sporta veidos – vieglatlētikā, ratiņpaukošanā, loka šaušanā, peldēšanā, airēšanā, kā arī paralimpiskajā iejādē, informēja Latvijas Paralimpiskajā komitejā.

No vieglatlētiem uz spēlēm dosies titulētais Aigars Apinis (diska mešana), Diāna Dadzīte (šķēpa un diska mešana), Taiga Kantāne (diska mešana un lodes grūšana) un Edgars Bergs (lodes grūšana). Paralimpiskajās spēlēs atkārtoti startēs arī peldētājs Jānis Plotnieks, savukārt pirmās paralimpiskās spēles būs loka šāvējiem Ievai Mellei un Gintam Jonastam, ratiņpaukotājai Poļinai Rožkovai, kā arī paralimpiskajiem airētājiem Eduardam Pupelim un Žannai Čveckovskai. Uz Rio dosies arī septiņi treneri un astoņi tehniskie pārstāvji.

"Gatavošanās paralimpiskajām spēlēm ilgst gandrīz četrus gadus, un ir patiess lepnums, ka šo četru gadu laikā ir ne tikai saglabāti esošie paralimpiskie sporta veidi, bet arī izdevies attīstīt jaunus," izteikusies Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.