22.06.2012 09:26

Regbija čempionātā uzvaras ”miesniekiem” un ”Baldonei”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavieši gūst trešo panākumu līdzšinējās trijās spēlēs, baldonieši – pirmo divās spēlēs, bet "Garkalne/Livonia" regbistiem pirmā neveiksme divos mačos.

 

Anniņmuižas stadionā ceturtdien savstarpēju spēli Latvijas čempionātā regbijā-15 aizvadīja divi Pierīgas klubi. Atspēlējoties otrajā puslaikā, "LDE/Miesnieki" sīvā cīņā ar 21:17 (6:14) pārspēja "Garkalne/Livonia" komandu.

"Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris pēc spēles norādīja, ka cīņas sākumā savainojumus guvuši divi pamatsastāva spēlētāji, pretinieki izmantojuši apjukumu ķekaviešu rindās un panākuši 14:0. Taču cīņas gaitā izdevies pārtvert iniciatīvu un pēc pārtraukuma nodrošināt trešo uzvaru turnīrā.

Savukārt regbija kluba "Livonia" prezidents Vigo Valdavs atzina, ka svarīgos momentos komanda nospēlējusi taktiski nepareizi: "Izšķirīgajos brīžos, kad mums bija divas iespējas gūt punktus no soda sitieniem, komanda izvēlējās nevis sitienus, bet gan spēles turpināšanu. Nākamreiz mēs noteikti nospēlēsim citādi!"

Pie pārliecinoša panākuma tika regbija klubs "Baldone", kas LU stadionā Rīgā ar 58:5 (22:5) pieveica Latvijas Lauksaimniecības universitātes regbistus, sagādājot viņiem trešo zaudējumu pēc kārtas, informēja Latvijas Regbija federācijā.

"Gatavojāmies spēlei diezgan nopietni, jo ar LLU šosezon vēl nebijām tikušies. Pirmajā puslaikā neguvām pārliecību, ka varētu uzvarēt. Tikai mača otrajā daļā mūsu ātrā sānu izspēle saraustīja pretinieku aizsardzību, un mēs sajutām pārākumu. Esam apmierināti ar rezultātu un turpināsim cīnīties," izteicās "Baldones" galvenais treneris Kārlis Dilbo.