15.06.2012 18:51

Zaudējums ar mīnus 100? Tā nav traģēdija!

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zaudējums ar mīnus 100? Tā nav traģēdija! Anete Medne

Latvijas 3.Olimpiādes dāmu basketbola turnīra priekšsacīkšu spēlē divu komandu gūto punktu skaits aptuveni atbilst Ķekavas un Rīgas ģeogrāfisko mērogu attiecībai.

 

To, kuras komandas pusē būs pārspēks, diezgan viegli varēja prognozēt jau pirms Rīgas pilsētas un Ķekavas novada komandu spēles sākuma. Galu Rīgas komandas kreklos laukumā devās Latvijas U-20 izlases kandidātes. Rīdzinieču komandas treneris Ainārs Čukste portālam Apriņķis.lv gan norādīja, ka nekā "krimināla" te nav. Pirmkārt, līdzīga prakse bijusi jau iepriekšējā Olimpiādes turnīrā un, otrkārt, visas spēlētājas patiešām ir rīdzinieces.

Kas viņām nāk pretī?

"Šī pārsvarā ir 1995. gadā dzimušo meiteņu komanda no TTP sporta skolas, šosezon Latvijā U-17 vecuma grupā izcīnījām sudraba medaļas. Ir arī dažas gadu vecākās, kuras kopā ar 1993. gadā dzimušajām Jaunatnes līgā šogad bija trešās. Sastāvā varētu būt arī dažas pieaugušās spēlētājas, taču viņas darba dienas laikā uz spēli nevarēja tikt," skaidroja Ķekavas novada sieviešu basketbola komandas galvenā trenere Eva Vasiļevska.

"TTP sporta skolā ir daudz audzēkņu no Ķekavas, arī šajā komandā ir vairākas. Mums ar Ķekavu ir laba sadarbība, tāpēc labprāt pārstāvam novadu dažādos turnīros. Agrāk jaunatnes līmenī, bet šoreiz vecuma limits ļāva piedalīties, tādēļ pieteicāmies Latvijas Olimpiādei. Šim turnīram gan īpaši negatavojāmies."

Spēles raksturu pilnībā izsaka rezultāts – 21:121 (13:66). Bija redzams, ka Ķekavas trenere un basketbolistes var būt gandarītas par katru veiksmi aizsardzībā un katru precīzu metienu. Tādu 40 minūtēs gan sanāca tikai "acītei". Taču gaisotne uz komandas soliņa pēc mača beigām ne tuvu nebija drūma vai nomācoša.

"Protams, šodien mums izredžu nebija nekādu, un mēs to apzinājāmies," atzīst Eva Vasiļevska. "Bijām rēķinājušās, ka mums pretī nāks U-18 izlases basketbolistes, bet izrādījās – divus gadus vecākas un vēl ar Baibu Eglīti (Latvijas dāmu valstsvienības kandidāte – aut.) ierindā! Mūsu komandā ir tikai divas U-18 izlases kandidātes, kuras šodien turklāt nemaz nespēlēja. Sākumā meitenes smējās – nez vai līdz laukuma centram tiksim... Taču arī šāda pieredze noderēs. Psiholoģiska trauma pēc tik smaga zaudējuma? Noteikti nē. Meitenes pašas gribēja uzspēlēt pēc sezonas, kas mums beidzās jau maijā, un zināja, ka tā var notikt."

Ķekavas jaunajām basketbolistēm Olimpiādes priekšsacīkšu otrās kārtas turnīrs ar to vēl nav galā. Sestdien viņām divas spēles pret Daugavpils un Tukuma novada komandām. Nolikums paredz, ka pirmās vietas ieguvējas kvalificējas finālturnīram, kas notiks jūlija sākumā Liepājā, bet otrās vietas ieguvējas par otro ceļazīmi sacentīsies ar otras apakšgrupas otro labāko komandu.

"Olimpiādes pirmajā kārtā vinnējām Līvānu novadu, pieklājīgi nospēlējām ar Ventspils komandu, kas ir Jaunās sieviešu basketbola līgas čempiones un pie kurām spēlēja Vācijas bundeslīgas čempione Ieva Kūlīte. Cīnīsimies!" sola Ķekavas komandas vadītāja.