14.06.2012 12:29

Siguldā notiks Latvijas un Lietuvas regbistu cīņas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baltijas līgas ietvaros olimpiskajā spēles paveidā regbijā-7 svētdien spēkiem mērosies četras Latvijas un sešas Lietuvas komandas.

 

 

Dienvidu kaimiņi regbijā kotējas nedaudz augstāk. To viņi nesen apliecināja Eiropas Nāciju kausa izcīņas spēlē "lielajā regbijā", kurā latviešus pārspēja 48:8. Regbijam-7 ir sava specifika – mazākais spēlētāju skaits lielāku nozīmi piešķir spējai precīzi orientēties un ātri pārvietoties lielajā laukumā. Taču arī šajā veidā viesi turnīrā Siguldā, visticamāk, būs favorītu statusā.

Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" komandas "LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris portālam Apriņķis.lv pastāstīja, ka uz Siguldu no Lietuvas pošas sešas komandas – trīs no Šauļiem, pa vienai no Kauņas un Viļņas, kā arī Lietuvas junioru izlase. Sākotnēji bija plānots, ka Baltijas līgā varētu piedalīties arī igauņi, taču viņiem regbijs ir zemākā līmenī un vismaz šoreiz viņi turnīrā nespēlēs.

Mājinieki lietuviešiem pretī liks četras vienības, kas pārstāvēs klubus "Miesnieki", Garkalnes "Livonia" un RK "Baldone" (komandu nosaukumi vēl tiek precizēti). Vienas sastāvu veidos arī laukuma saimnieki siguldieši, pastiprināti ar "miesnieku" otrās komandas spēlētājiem.

Par vietējiem favorītiem acīmredzot uzskatāmi "LDE/Miesnieki" regbisti, kuri uzvarēja gan Latvijas kausa izcīņā regbijā-7 (finālā 19:17 pret "Kurši/Livonia"), gan pirmajā no trim Latvijas čempionāta posmiem (finālā 24:14 pret "LSPA/Baldone).

Turnīrs DEPO laukumā Siguldā sāksies plkst.11. Pirmajā posmā komandas aizvadīs grupu turnīrus, tiem sekos finālspēles, kas varētu sākties ap plkst.15.