09.02.2016 17:03

Saulkrastietis nesīs Latvijas karogu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu talismans II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu talismans publicitātes

II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kas Norvēģijas pilsētā Lillehammerā norisināsies no 12. līdz 21. februārim, Latviju pārstāvēs 16 sportisti. Otrdien kļuva zināms, ka Latvijas delegācijas karognesējs spēļu atklāšanas ceremonijā būs kamaniņu braucējs Kristers Aparjods no Saulkrastiem.

9. februārī Olimpiskajā sporta centrā Rīgā notika Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas prezentācijas pasākums, kura laikā jaunieši viens ar otru iepazinās, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā olimpisko spēļu laikā, un noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis arī nosauca Latvijas delegācijas karognesēju spēļu atklāšanas ceremonijā.


"Latvijas Jaunatnes olimpiskās komandas karognesējs II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā būs pasaules vicečempions junioriem, Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks un Eiropas junioru čempionāta bronzas godalgas ieguvējs – kamaniņu braucējs Kristers Aparjods", teica A. Vrubļevskis. Viņš novēlēja visiem Latvijas jaunajiem sportistiem sasniegt savas karjeras augstākos sasniegumus, izbaudīt olimpisko gaisotni un mājās atgriezties motivētiem turpināt iesākto.

II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lillehammerā savu sportisko meistarību pārbaudīs vairāk nekā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Sacensību programmā ir iekļauti 15 ziemas sporta veidi, tiks sadalīti 70 medaļu komplekti. Latvijas delegācijas sastāvā ir iekļauti 16 talantīgākie jaunie sportisti, kuri piedalīsies sacensībās septiņos sporta veidos – daiļslidošanā, šorttrekā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un biatlonā.

Līdz ar Kristeru Aparjodu kamaniņu braucēju komandā vēl iekļauta Anda Upīte no Sējas novada un divnieku ekipāža Aksels Tupe/Kaspars Šļahota no Stopiņu novada. Savukārt skeletona sacensībās startēs siguldiete Paula Kristiāna Lāce.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.