12.06.2012 12:54

Pierīgas orientieristiem godalgotas vietas Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas orientieristiem godalgotas vietas Latvijas čempionātā Latvijas Orientēšanās federācija

Divas dienas Dobeles pusē notikušajās sacensībās dažādās vecuma grupās Carnikavas un Siguldas sportisti izcīnījuši 14 medaļas.

 

 

Latvijas čempionāta pirmajā dienā orientieristi sacentās sprinta distancē, bet otrajā dienā veica garo distanci. Abas dienas laureātu skaitā iekļuva Gunārs Ostups no Carnikavas, kurš vecuma grupā līdz 75 gadiem vīriem (V75) bija otrais sprintā un trešais garajā distancē, kā arī Kārlis Baltacis (V20), kuram divas trešās vietas.

No Carnikavas novada orientieristiem uzvaras sprintā izcīnīja Madara Šadrina (S18) un Rita Ostupe (S75), kā arī Pēteris Novikovs garajā distancē. Otro vietu pirmajā dienā ieņēma Tamāra Kosmačeva (S55), otrajā dienā – Edgars Bričonoks (V21A) un Sergejs Šadrins (V45). Trešā vieta vēl Laurai Nelsonei (S14) garajā distancē un Rolandam Laveiķim (V55) sprintā.

Vecuma grupā līdz 18 gadiem veiksmīgi startēja Daniels Kārkliņš no Siguldas – sprintā viņš izcīnīja pirmo vietu, bet garajā distancē bija otrais.

Vairākas medaļas Dobelē nopelnīja Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji. Kendijai Aparjodei (S16) viena pirmā un viena otrā vieta, saulkrastietim Uldim Upītim (V16) – viena otrā un viena trešā, bet Kārlim Baltacim (V20) un Kristeram Aparjodam (V14) – pa vienai trešajai vietai.