10.06.2012 19:32

Matīss Saulītis Eiropas čempionāta labāko astoņniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Matīss Saulītis Eiropas čempionāta labāko astoņniekā arhīvs

Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvim zaudējums ceturtdaļfinālā liedz pacīnīties par Eiropas čempionāta medaļu "Open" grupā.

 

Individuālajās sacensībās prestižākajā no Eiropas čempionāta kategorijām piedalījās 106 galda hokeja meistari, no kuriem pēc apakšgrupu turnīriem 48 labākie iekļuva otrajā posmā. No Inčukalna kluba biedriem pirmo barjeru neizdevās pārvarēt vienīgi Sandim Kalniņam (13. vieta 17 spēlētāju konkurencē).

Otrajā posmā divās grupās pa 24 galda hokejistiem tika noteikti 16 izslēgšanas turnīra dalībnieki – pa astoņiem no katras grupas. No inčukalniešiem 2010. gada Eiropas junioru čempions Matīss Saulītis ieņēma piekto vietu un Edgars Saulītis astoto, bet "aiz strīpas" palika Jānis Kalnevics (absolūtajā kopvērtējumā 23. vieta), Mikus Saulītis (37.) un Kārlis Balodis (47.).

Astotdaļfinālā Edgars Saulītis ar 2:4 piekāpās citam Latvijas pārstāvim Atim Sīlim, bet Edgara jaunākais brālis Matīss ar 4:0 pieveica Jāni Galuzo un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Maksimam Borisovam no Krievijas 0:4. Kopvērtējumā Matīsam astotā vieta, Edgaram – sešpadsmitā.

Eiropas čempionāta finālā tikās abi brāļu "pāridarītāji" – Borisovs ar 4:0 uzvarēja Sīli un kļuva par čempionu, bet latvietim sudrabs. Bronzas medaļa somam Ahti Lampi.

Jau ziņots, ka Latvijas galda tenisisti "Open" komandu turnīrā izcīnīja sudraba godalgas, finālā piekāpjoties Krievijas izlasei. Latvijas izlases sastāvā turnīrā spēlēja arī brāļi Saulīši, Balodis, Kalnevics un Kalniņš.