09.06.2012 21:23

Latvijas galda hokeja komandai Eiropas čempionāta sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas galda hokeja komandai Eiropas čempionāta sudrabs www.galdahokejs.lv

Vienīgo zaudējumu Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvētie čempionāta saimnieki piedzīvo finālā pret Krieviju.

Sacensībās Olimpiskajā sporta centrā Rīgā Latvijas galda hokejisti grupu turnīrā pārliecinoši pieveica Somiju (11:5), Ukrainu (19:3) un Norvēģiju (18:5), bet Lietuvu pat atstāja "sausā" (24:0).

Ceturtdaļfinālā latvieši pieveica Igauniju 21:3, bet pusfinālā sīvā cīņā pārspēja Čehiju 11:10. Diemžēl finālā nācās atzīt Krievijas komandas pārākumu – 7:13 un sudraba medaļas.

Latvijas izlases sastāvā turnīra spēlēja arī inčukalnieši Matīss Saulītis, Kārlis Balodis, Jānis Kalnevics, Edgars Saulītis un Sandis Kalniņš. Svētdien viņi visi startēs Eiropas individuālajā čempionātā prestižākajā "Open" klasē.

Dienu iepriekš sacensībās dāmu konkurencē labākā no Inčukalna galda hokeja kluba bija Ilze Zuce-Tenča, kura tika līdz ceturtdaļfinālam.

Grupu turnīrā Ilze izcīnīja 12 uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja piecus zaudējumus, uzrādot sesto labāko rezultātu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņa ar 0:4 piekāpās Viktorijai Laričevai no Krievijas, kurā, kā vēlāk izrādījās, kļuva par Eiropas čempioni.

Otra Inčukalna galda hokejiste Elīna Gala priekšsacīkstēs uzrādīja 12.rezultātu (8 uzvaras, 3 neizšķirti, 8 zaudējumi) un ceturtdaļfinālā neiekļuva. Labākā no Latvijas spēlētājām bija Baiba Ozoliņa, kura ierindojās ceturtajā vietā.