23.11.2015 16:05

Latvijas šahistiem divas 18. vietas Eiropas komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas šahistiem divas 18. vietas Eiropas komandu čempionātā arhīvs

Islandē notikušajā Eiropas komandu čempionātā šahā gan Latvijas vīru, gan dāmu izlase noslēguma ierindojusies 18. vietā. Dalībnieku vidū bija arī Pierīgas šahisti – olainietis Normunds Miezis un Toms Kantāns no Garkalnes.

Vīru turnīrā pēc neveiksmīga sākuma – zaudējumiem 1,5:2,5 pret Somiju un 0,5:3,5 pret Itāliju – Latvijas šahisti izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas – 4:0 pret Skotiju, 3:1 pret Islandi, 2,5:1,5 pret Horvātiju un 3,5:0,5 pret Serbiju. Tālāk sekoja neizšķirts 2:2 pret Azerbaidžānu un zaudējumi 1:3 pret Nīderlandi un 0,5:3,5 pret Spāniju.


Individuāli labāko rezultātu uzrādīja izlases kapteinis Artūrs Neikšāns, kurš septiņās partijās nopelnīja 4,5 punktus. Tikpat punktu astoņās partijās ieguva Igors Kovaļenko, puspunkts mazāk deviņās partijās Aleksejam Širovam. Toms Kantāns aizvadīja astoņas spēles un ieguva 3,5 punktus, bet Normunda Mieža kontā divi punkti četrās partijās.

"Varu izdarīt arī pozitīvus atzinumus – šajā turnīrā pierādījām, ka varam cīnīties ar ikvienu komandu. Pārspējām tādas spēcīgas komandas kā Serbiju un Horvātiju, gandrīz uzvarējām Azerbaidžānu, un izdevās atgūties pēc ļoti neveiksmīga sacensību sākuma. Godīgi sakot, es neatceros, kad Latvija pēdējo reizi būtu uzvarējusi četrus mačus pēc kārtas. Olimpiādei 2016. gadā gatavosimies ļoti nopietni un laicīgi – izlasei ir jānoskata treneris, ar kuru var regulāri gatavoties vismaz pusgadu pirms turnīra. Ja mājasdarbu paveiksim kārtīgi, tad domāju, ka olimpiādē parādīsim, ka spējam vairāk," komandas sasniegto Latvijas Šaha federācijai komentēja Artūrs Neikšāns.

Pirmās trīs vietas vīru turnīrā ieguva Krievijas, Armēnijas un Ungārijas šahisti, bet dāmām Krievijas, Ukrainas un Gruzijas šahistes. Latvijas komandu pārstāvēja Dana Reizniece-Ozola, Laura Rogule, Ilze Bērziņa un Katrīna Šķiņķe.