04.06.2012 16:56

Pierīgas basketbolistiem trīs uzvaras un trīs zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Reālākās izredzes kvalificēties Latvijas Olimpiādes finālturnīram saglabā abas Ķekavas novada komandas.

 

Nedēļas nogalē Olimpiādes priekšsacīkšu spēles aizvadīja četru Pierīgas novadu vienības, no kurām vislabāk veicās ķekaviešiem.

Dāmu turnīrā Ķekavas basketbolistes ar 79:51 uzvarēja Līvanu novada komandu un jau pirms apakšgrupas pēdējā mača ar Ventspili nodrošinājušas vismaz otro vietu, kas garantē iekļūšanu priekšsacīkšu otrajā posmā. Savukārt vīru komanda ar 94:87 pārspēja Bauskas novadu un svētdien aizvadīs izšķirošo cīņu par pirmo vietu apakšgrupā ar Jūrmalas pilsētas vienību – vīru turnīrā otrajā posmā iekļūst tikai grupas uzvarētāji.

Citām Pierīgas novadu komandām izredzes pacīnīties par vietu Latvijas Olimpiādes finālturnīrā ir vairs tikai teorētiskas vai tādu nav vispār.

Siguldas basketbolistiem pēc zaudējuma 49:87 pret Alūksnes novadu atlikušajā spēlē pret Cēsīm nepieciešama maz ticama uzvara ar 55 punktu pārsvaru. Savukārt mārupieši ar 125:70 apspēlēja Jaunpils novadu un ar 97:114 zaudēja favorītiem jelgavniekiem, kuriem jau ir divas uzvaras un atlikusi spēle ar jaunpiliešiem. Mārupes un Ogres novadu komandu mačā acīmredzot kļūs zināmi otrās vietas ieguvēji.

Visbeidzot Salaspils novada basketbolisti ar 80:91 piekāpās Kuldīgas novadam. Šajā grupā pirmo vietu jau nopelnījuši Ventspils basketbolisti, kuri iepriekš salaspiliešus vinnēja 104:50.

Latvijas Olimpiādes basketbola turnīra priekšsacīkstēs cīņa rit par trim ceļazīmēm uz finālturnīru. Gan vīriem, gan dāmām tajā piedalīsies pa četrām komandām, ieskaitot mājiniekus liepājniekus.