03.06.2012 19:32

Salaspils un Inčukalna handbolisti nekvalificējas Latvijas Olimpiādei

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils un Inčukalna handbolisti nekvalificējas Latvijas Olimpiādei arhīvs

Priekšsacīkšu barjeru bez īstas cīņas pārvar Jūrmalas pilsētas vīru un Stopiņu novada dāmu handbola komandas.

 

Dāmu priekšsacīkšu turnīra B apakšgrupā Salaspils dāmu komanda piedzīvoja zaudējumus abās spēlēs. Piektdien salaspilietes bez ierunām piekāpās Rīgas pilsētas vienībai 21:41 (11:24). Rezultatīvākā ar sešiem gūtiem vārtiem bija Laura Daugaviete. Savukārt svētdien nācās atzīt Dobeles novada pārākumu 22:29 (11:19). Dace Potapova un Diāna Seržanova guva pa 7 vārtiem.

Vīru priekšsacīkšu turnīra A grupā Inčukalna novada komanda ar 20:43 zaudēja Rīgas pilsētai (rezultatīvākais Emīls Reniņš 10) un ar 30:35 (15:16) Vaiņodes novadam (Mairis Kazeks 10) un arī palika pēdējā trešajā vietā. Abos turnīros ceļazīmes uz finālturnīru, kas no 6. līdz 8. jūlijam notiks Aizputē, izcīnīja pirmo divu vietu ieguvēji.

Tiesības spēlēt Latvijas Olimpiādē bez cīņas bija ieguvušas Latvijas čempiones Stopiņu novada handbolistes, jo viņu priekšsacīkšu grupā ielozēja tikai divas komandas.

Savukārt Jūrmalas vīri svētdien pret Ludzas novadu aizvadīja spēli, kam nebija būtiskas nozīmes. Abas vienības jau bija nodrošinājušas ceļazīmes uz finālturnīru, un mačs tikai noteica abu sāncenšu pretiniekus finālturnīra pirmajā posmā. Ar 36:30 (17:12) pārāki bija šāgada Latvijas čempioni no Ludzas. Jūrmalnieku labā Artis Laganovskis guva 12 vārtus.

Latvijas Olimpiādes finālturnīrā sešas vīriešu komandas vispirms aizvadīs spēles divas apakšgrupās, un pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālā. Savukārt četras dāmu vienības (bez Stopiņu handbolistēm vēl arī ludzānietes, rīdzinieces un dobelnieces) izspēlēs viena apļa turnīru.