03.06.2012 19:35

Vienīgā neveiksme Latvijas regbistiem laupa vietu A divīzijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas valstsvienībā Valters Raņķis Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas valstsvienībā Valters Raņķis Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pierīgas klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas izlase regbijā-7 Eiropas čempionātā B divīzijā Šveicē vienīgo zaudējumu piedzīvoja tikai finālā.

Čempionāta pirmajā dienā Latvijas regbisti pārliecinoši pieveica Bulgāriju 33:0, nospēlēja neizšķirti ar turnīra saimniekiem šveiciešiem 19:19, pārliecinoši pieveica Maltu 50:0 un ar 20:12 uzvarēja Norvēģiju. Svētdien grupu turnīra pēdējā spēlē latvieši atstāja "sausā" Bosniju un Hercegovinu 19:0 un B apakšgrupas turnīra tabulā finišēja pirmajā vietā.

Pusfinālā Latvijas regbija-7 izlase pieveica Grieķijas komandu 20:0, bet finālā cīņā par galveno trofeju un ceļazīmi uz A divīziju Latvijas regbisti piedzīvoja vienīgo zaudējumu visā turnīrā – 12:22 pret Horvātijas izlasi – un ierindojās otrajā vietā. Pretēji sākotnējai informācijai, vietu Eiropas čempionāta A divīzijā ieguva turnīra uzvarētāji, nevis divu pirmo vietu ieguvēji.

"Spēlē pret horvātiem pirmajā puslaikā iztraucēja stiprs lietus. Sāncenši panāca 12:0 savā labā, bet mēs neizmantojām labas izdevības gūt punktus. Komanda, godīgi sakot, izskatījās apjukusi. Otrā puslaika sākums bija jau nedaudz cerīgāks, taču saņēmām noraidījumu, un horvāti to izmantoja. Beigās mēs tomēr spējām gūt divus piezemējumus, bet glābt spēli vairs neizdevās," finālspēli rezumēja Latvijas izlases galvenais treneris Uldis Bautris.

"Horvāti visa turnīra laikā demonstrēja augstu spēles kvalitāti. Viņu pusē bija pieredze, bet mums – daudz jaunu spēlētāju. Tomēr, kopumā vērtējot turnīru, jāatzīmē, ka mūsu regbisti to aizvadīja samērā stabili, bez īpašiem pacēlumiem un kritumiem."

Pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs Latvijas valstsvienībā bija Valters Raņķis, kurš septiņos mačos kopā savāca 59 punktus.

Latvijas valstsvienības sastāvā regbija olimpiskajā paveidā spēlēja Viktors Silovniks, Jānis Priede, Andrejs Aleksandrovs, Valters Raņķis un Raivis Kokins no Ķekavas regbija kluba "Miesnieki", kā arī Elmārs Šefanovskis, Dāvis Zagorskis, Kaspars Jakušs un Kristaps Jakušs no komandas "Baldone"/LSPA, kā arī Matīss Zalcmanis no regbija kluba "RT".