03.06.2012 18:28

Carnikavietis Skujiņš piektais Rīgas ”Grand Prix” izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietis Skujiņš piektais Rīgas ”Grand Prix” izcīņā www.delfi.lv

Latvijas U-23 šosejas čempionāta ieskaitē Rīgas velomaratonā Toms Skujiņš izcīnījis trešo vietu.

 

Rīgas "Grand Prix" sacensībās 191 kilometra distancē Rīgā un Pierīgas reģionā piedalījās 15 komandu un valstu izlašu pārstāvji. Pirmais, pateicoties individuālam izrāvienam, mērķi 11.novembra krastmalā sasniedza Latvijas izlases braucējs Andžs Flaksis.

Otrās vietas ieguvēju "Alpha Baltic-Unity Marathons.com" pārstāvi igauni Erki Putsepu viņš finišā apsteidza par minūti un 28 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Rene Madri no Igaunijas riteņbraucēju izlases, bet ceturtajā Andris Vosekalns no "Rietumu Delfin" komandas.

Toms Skujiņš, kurš otro gadu pārstāv franču velokomandu „La Pomme Marseille", bet Rīgas "Grand Prix" startēja kā Latvijas izlases dalībnieks, finišēja uzreiz aiz labāko kvarteta. Latvijas šosejas čempionātā līdz 23 gadu vecumam Carnikavas riteņbraucēju apsteidza Flaksis un Vosekalns.

Rīgas "Grand Prix" izcīņā startēja 96 riteņbraucēji, no tiem finišēja 59.

87 km garajā sporta distancē gandrīz 500 dalībnieku konkurencē uzvarēja Krists Neilands no sporta kluba "NN", bet dāmām ātrākā bija Madara Fūrmane. Savukārt tautas distancē (31,4 km) pirmās vietas izcīnīja Kaspars Launerts ("La Flamme Rouge") un Ulla Trukšāne no komandas "Salaspils Zīriņi". Trešā bija Justīne Brūvere no Carnikavas sporta centra.

Kopumā "Tele 2" Rīgas velobrauciens svētdien pulcēja gandrīz četrus tūkstošus riteņbraukšanas cienītāju.