30.05.2012 10:23

Eiropas čempionātā piedalīsies astoņi Inčukalna galda hokejisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas komanda 2010. gada Eiropas čempionātā Latvijas komanda 2010. gada Eiropas čempionātā www.galdahokejs.lv

Turnīrā, kas no 8. līdz 10. jūnijam notiks Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, pieteikušies aptuveni 200 dalībnieki no desmit valstīm.

 

Viņu vidū ar visai kuplu pārstāvniecību izceļas Inčukalna Galda hokeja klubs. Prestižākajā "Open" klasē, kurā Eiropas čempionātam pieteikušies 108 dalībnieki, viņu vidū būs 2010.gada Eiropas junioru čempions Matīss Saulītis (12. vieta pasaules ranga sarakstā), Kārlis Balodis (17.), Jānis Kalnevics (21.), Edgars Saulītis (54.), Mikus Saulītis (54.) un Sandis Kalniņš (136.). Savukārt dāmu sacensībās Latvijas izlases sastāvā pie spēļu galdiem stāsies Ilze Zuce-Tenča (9.) un Elīna Gala (21.).

Pavisam Latvijas izlasi Eiropas čempionātā pārstāvēs 14 vīri "Open" kategorijā un pa piecām dāmām, junioriem un veterāniem.

Lielākās mājinieku cerības individuālajās sacensībās saistītas ar Latvijas izlases līderi, pasaules ranga ceturto numuru rīdzinieku Edgaru Caicu. Tāpat Latvijas galda hokejisti būs vieni no galvenajiem favorītiem "Open" komandu sacensībās – pēc Latvijas Galda hokeja federācijas informācijas, šobrīd sapulcinātais sastāvs ir spēcīgākais, kāds bijis Eiropas vai pasaules čempionātos.

Piektdien Olimpiskajā sporta centrā notiks individuālās un komandu sacensības dāmām, junioriem un veterāniem, sestdien komandu mači "Open" klasē, bet svētdien – "Open" individuālās sacensības.

Šobrīd Eiropas čempiona tituls galda hokejā elites grupā pieder somam Ahti Lampi, dāmām – Marijai Jalbačovai no Krievijas, veterāniem – Jannem Koko no Somijas, bet junioriem – Matīsam Saulītim, kurš vecuma cenza dēļ titulu nevarēs aizstāvēt un piedalīsies "Open" grupas sacensībās.