29.05.2012 16:11

Latvijas regbija izlasē četri baldonieši un pieci ”miesnieki”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas komanda galvenā trenera Ulda Bautra vadībā nedēļas beigās piedalīsies Eiropas čempionātā regbijā-7 Šveicē.

 

Otrdien paziņotajā valstsvienības sastāvā gandrīz visi regbisti pārstāv Pierīgas klubus. Desmit spēlētāju rindās ir Viktors Silovniks, Jānis Priede, Andrejs Aleksandrovs, Valters Raņķis un Raivis Kokins no Ķekavas regbija kluba "Miesnieki", kā arī Elmārs Šefanovskis, Dāvis Zagorskis, Kaspars Jakušs un Kristaps Jakušs no komandas "Baldone"/LSPA. Bez viņiem desmitniekā vēl iekļauts Matīss Zalcmanis no regbija kluba "RT".

"Izlases treniņnometnē Ķeizarmežā kopā piedalījās 22 spēlētāji. Sīki savainojumi izlasē liedza iekļūt Vigo Valdavam ("Livonia") un Arvim Pileniekam (LLU). Vairākiem spēlētājiem pietrūka treniņu un spēļu apmeklējuma, kas liedza normāli izvērtēt viņu iespējas, tāpēc izlasē nav vairāku labu pagājušā gada spēlētāju," savu izvēli komentēja U.Bautris.

Kandidātu statusā bez abiem pieminētājiem citu starpā palika Kaspars Jēkabsons (Garkalnes "Livonia"), Egīls Āboliņš ("Baldone"), Andris Andersons, Gunārs Andersons, Jānis Zālmans, Mikus Ozols un Ivars Eglis (visi "Miesnieki").

"Pašreizējā izlases sastāvā pirmo reizi ir iekļuvuši Šefanovskis, Zagorskis, Kokins un Zalcmanis. Visi viņi ir gados jauni, ātri un spēlēt griboši. Pārējie, izņemot brāļus Jakušus, ir ļoti pieredzējuši spēlētāji un spēlē svarīgākajās pozīcijās. Patīkami, ka ir liela konkurence uz vietām izlasē un tajā ienāk jauni, perspektīvi spēlētāji. Trūkums ir tas, ka joprojām komandā nav ļoti ātra spēlētāja un ka fiziskā sagatavotība ir amatieru līmenī – kā jau cilvēkiem, kas trenējās no darba brīvajā laikā," tā Uldis Bautris.

Eiropas čempionātā regbijā-7 B divīzijā piedalīsies 12 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvija ielozēta B grupā kopā ar Šveici, Maltu, Bulgāriju, Norvēģiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. A grupā spēlēs Horvātija, Ungārija, Grieķija, Monako, Luksemburga un Slovākija.

Divas labākās vienības no katras grupas iekļūs pusfinālos, kuru uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz A divīziju un finālā cīnīsies par pirmo vietu jeb kausu. Trešo un ceturto vietu ieguvēji izspēlēs mačus par gandarījuma balvu šķīvi (5. vieta), bet piekto un sesto vietu īpašnieki cīnīsies par biķeri (9. vieta).