28.05.2012 13:15

Babītes volejbolistes kvalificējas Latvijas Olimpiādes finālsacensībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes kvalificējas Latvijas Olimpiādes finālsacensībām Latvijas Volejbola federācija

Priekšsacīkšu turnīrā sporta kluba "Babīte" spēlētājas astoņās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras un nopelnīja ceļazīmi uz finālturnīru, kas notiks jūlija sākumā Liepājā.

Olimpiādes dāmu volejbola turnīra priekšsacīkstes, kurās dalībnieces cīnījās par četrām vietām finālturnīrā, aizritēja divos posmos. Pirmajā Babītes komanda izcīnīja pārliecinošas uzvaras visos piecos mačos un iekļuva finālposmā, līdzi ņemot trīs gūtos panākumus savstarpējās spēlēs ar abām pārējām finālistēm valmierietēm (3:1) un Gulbenes novada pārstāvēm (3:0).

Nedēļas nogalē Valmierā notikušajā turnīrā Babītes volejbolistes ar Latvijas izlases spēlētājām Sandru Breikšu un Līvu Brīvuli priekšgalā vismaz ceturto vietu noslēguma tabulā garantēja līdz ar uzvaru 3:1 pār Kuldīgas novada komandu. Abās pārējās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi pret Jelgavu (0:3) un Daugavpili (1:3), un beigās trešā vieta. Pirmās divas tika jelgavniecēm un daugavpilietēm, braucienu uz Liepāju garantēja arī valmierietes.

Babītes sporta kompleksa vadītājs Guntars Reika ir pārliecināts, ka zaudējumus galvenajām konkurentēm nevajag pārvērtēt un Olimpiādes finālturnīrā Babītes volejbolistes noteikti var cīnīties par pirmo vietu.

"Valmierā cīnīties par pirmo vietu turnīrā par katru cenu nebija mūsu mērķis, turklāt dažādu iemeslu dēļ nevarēja spēlēt trīs mūsu pamatsastāva spēlētājas. Jāņem vērā, ka gan Jelgavas, gan Daugavpils komandas mūsējās ir uzvarējušas, galu galā SK "Babīte" šosezon vinnēja Studentu līgā, kas faktiski ir Latvijas pirmā līga dāmām" spriež G.Reika. "Liekas, ka Jelgava un Daugavpils tomēr būs galvenās konkurentes uz uzvaru Olimpiādē. Valmierietes – reāli Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknes – šķiet nedaudz vājākas, taču viņām vēl ir laiks uztrenēties. Arī paši domāsim, kā labāk sagatavoties Olimpiādei."

Jau iepriekš vietu Latvijas Olimpiādes finālturnīrā bija nopelnījusi Mārupes novada vīru volejbola komanda.