28.05.2012 09:28

Latvijas orientieristi uzvar Baltijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas orientieristi uzvar Baltijas čempionātā Latvijas Orientēšanās federācija

Siguldas un Līgatnes apkārtnē divas dienas sacentās piecu valstu sportisti, aiz latviešiem kopvērtējumā palika lietuvieši, igauņi, krievi un baltkrievi.

 

Individuālajās sacensībās garajā distancē elites grupā startēja 52 vīri un 38 dāmas.

Vīriešu sacensībās par uzvarētāju kļuva igaunis Timo Silds, kurš finišēja pēc stundas, 17 minūtēm un 25 sekundēm. 44 sekundes viņam zaudēja Simons Krepšta no Lietuvas, bet trešajā vietā ierindojās Mārtiņš Sirmais, kurš bija labākais no mājiniekiem. Sildam madonietis zaudēja trīs minūtes un 43 sekundes.

No Latvijas orientieristiem vēl Edgars Bertuks ierindojās sestajā, Andris Jubelis septītajā un Kristaps Jaudzems astotajā vietā.

Nedaudz pieticīgāki Latvijas pārstāvjiem bija rezultāti dāmu sacensībās, kur veiksmīgākā bija Kristīne Kokina, ierindojoties sestajā vietā. Uzvarētājai lietuvietei Sandrai Paužaitei viņa zaudēja gandrīz deviņas minūtes. Zandai Abzalonei astotā, Unai Aramai devītā vieta.

Dienu vēlāk stafetes sacensībās elites grupā vīriem Latvijas pirmā komanda (Edgars Bertuks, Andis Jubelis, Mārtiņš Sirmais) ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties lietuviešiem, otrā izlase 14 komandu konkurencē ieņēma piekto un trešā – septīto vietu. Savukārt dāmu konkurencē Latvija-1 (Laura Vīķe, Zanda Abzalone, Kristīne Kokina) finišēja trešajā vietā aiz abu pārējo Baltijas valstu labākajiem trio, Latvijai-2 piektā vieta un Latvija-3 desmitā.

Baltijas čempionāta jaunatnes sacensībās pirmās vietas izcīnīja Dāvis Dišlers (V20), Rūdolfs Zērnis (V18), Sandra Grosberga (S18) un Uldis Upītis (V14), otrās – Jānis Sārs (V20) un Beāta Zaļaiskalna (S20), trešo – Mikus Zvirbulis (V20). Stafetēs Latvijas jaunajiem orientieristiem divas pirmās vietas (jauniešiem līdz 16 un 20 gadu vecumam), kā arī viena otrā (S16) un viena trešā (V20) vieta.

Kopvērtējumā, rēķinot gan pieaugušo, gan jauniešu rezultātus, Latvijas orientieristi ieņēma pirmo vietu individuālajās sacensībās un otro aiz Lietuvas stafetēs. Absolūtajā kopvērtējumā Latvijai 1505 punkti, Lietuvai 1490, Igaunijai 1276, Krievijai 601 un Baltkrievijai 449 punkti.

Paralēli notika arī Baltijas valstu sacensības veterāniem un "Open" sacensības vecuma grupās no 12 līdz 75 gadiem.

Savukārt sestdien Siguldas novada svētku ietvaros pilsētas centrā notika Siguldas kausa izcīņa sprinta distancē, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas posms.

Sacensībās elites grupā uzvaras izcīnīja viesi no Baltkrievijas Anastasija Deņisova un Andrejs Salins. No mājiniekiem labākie bija Anatolijs Tarasovs, kuram otrā vieta, un Līga Valdmane, kura ierindojās ceturtajā vietā.

Labākie tika noteikti arī deviņās vecuma grupās vīriešiem un sievietēm. Spēcīgā konkurencē ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem desmit no tām uzvarēja Latvijas orientieristi Uldis Upītis no Saulkrastiem (V14), Matīss Leitlands (V12), Daniels Kārkliņš (V18), Kristaps Vējs-Āboliņš (V21), Ilze Lapiņa (S35), Guntars Polis (V35), Aivars Mihailovs (V45), Juris Kokins (V55), Aija Andersone (S65) un Rodrigo Slaviņš (V65).