14.07.2015 11:27

Pierīgas jātniekiem panākumi Baltijas līgas sacensībās Lietuvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jātniekiem panākumi Baltijas līgas sacensībās Lietuvā www.equestrian.lt

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Žagarē norisinājās divu dienu Baltijas līgas sacensības konkūrā, kurās ar labiem rezultātiem startēja vairāki Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji.

Jauno jātnieku konkurencē divu dienu kopvērtējumā pirmās divas izcīnīja Mārtiņš Pilders ar zirgu Picasso no Garkalnes novada jātnieku sporta kluba "Meždruvas 1" un Nellija Nulle ar Lord Picasso no kluba "Gaujas krasti". Mārtiņš maršrutos ar 120 un 125 cm augstiem šķēršļiem ieņēma trešo un otro vietu, taču izrādījās vienīgais, kurš abus maršrutus šajā konkurencē veica bez kļūdām. Viņam arī trešā vieta junioru kopvērtējumā.

Nellijai pirmā un trešā vieta, bet viens nogāzts šķērslis un otrā vieta kopvērtējumā.

Junioru grupā pirmajā dienā startēja arī olainiete Emīlija Elizabete Zandere, kura ar Lādogu maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem ierindojās ceturtajā vietā.

Jauno zirgu (6–7 g.) konkurencē otro vietu divu dienu summā izcīnīja Maira Leja ar ķēvi Silver Rose no Jauno Jātnieku skolas. Pirmajā dienā viņa ierindojās septītajā vietā, bet otrajā, vēlreiz veicot maršrutu bez kļūdām, ieņēma trešo vietu.

Savukārt pieaugušo konkurencē maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem labākais no Latvijas jātniekiem bija Babītes jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis, kurš ar zirgiem Barletta, Carlord un Camparo ieņēma vietas no piektās līdz septītajai.