25.05.2012 09:45

RK ”Baldone” ar zaudējumu sāk Latvijas čempionātu regbijā-15

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
RK ”Baldone” ar zaudējumu sāk Latvijas čempionātu regbijā-15 Krišjānis Grantiņš

Baldones regbisti pirmajā spēlē savā laukumā piekāpušies pagājušā gada Latvijas čempioniem regbija klubam "Kalve".

Klasiskā regbija sezonas pirmajā cīņā abu komandu sniegums bija diezgan pavasarīgs, tomēr likumsakarīgi pārāka izrādījās čempionvienība "Kalve" – 45:5 (27:0). Vienīgo piezemējumu baldoniešu labā ar lielisku individuālo spēli guva Elmārs Šefanovskis.

Par spīti zaudējumam regbija kluba "Baldone" galvenais treneris Kārlis Dilbo ar iznākumu palika gluži apmierināts: "Mums šogad tā bija pirmā spēle regbijā-15, un uzreiz trāpījās tik stiprs pretinieks – kā uz delnas bija redzamas mūsu kļūdas. Spēle sanāca asa, bet puiši cīnījās kā vienota siena."

"Kalve" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs pauda pārliecību, ka baldoniešu kļūda bijusi spēlēt regbijam-7, nevis "lielajam" regbijam līdzīgā stilā, ko viņa komandai izdevies izmantot savā labā.

Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā, ko trešo gadu atbalsta SIA "Livland" šogad piedalās astoņas komandas – bez pirmā mača dalībniekiem vēl arī "Eži/LMT", "LDE/Miesnieki", "Garkalne/Livonia", LLU, Valmieras "Fēnikss" un Grobiņas "Vikingi". Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tam četras labākās un četras vājākās komandas izspēlēs vēl divus apļus savā starpā, nosakot medaļniekus un pārējo vietu ieguvējus.