23.05.2012 09:27

Mārupes un Zvejniekciema volejbolistēm panākumi Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejniekciema vidusskolas volejbolistes savu meistarību apliecinājušas arī "Lāses" kausa izcīņā Zvejniekciema vidusskolas volejbolistes savu meistarību apliecinājušas arī "Lāses" kausa izcīņā Zvejniekciema vidusskola

Pierīgas skolu meiteņu komandas izcīnīja godalgotās vietas četrās vecuma grupās, no tām divās kļuva par čempionēm.

 

Vecākajā A grupā (1993./94. g.dz.) pirmo vietu izcīnīja Dzidras Dulpiņas trenētā Zvejniekciema vidusskolas komanda. Finālturnīrā Zvejniekciema volejbolistes trijos setos pieveica Preiļu novada un Daugavpils bērnu un jaunatnes sporta skolas, kā arī Rīgas volejbola skolas (RVS) pirmo komandu, bet piecos – RVS otro komandu.

Labāko spēlētāju sešniekā no uzvarētājām tika iekļauta Alise Lece, kura šogad debitēja Latvijas dāmu izlasē, un Žanete Šomase. 15.vietā šajā vecuma grupā ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda.

B2 grupā (1996. g.dz.) par Latvijas čempionēm kļuva apvienotā Mārupes un Rīgas volejbola skolas komanda (treneris Andris Kļaviņš), kas finālturnīrā svinēja četras uzvaras, zaudējot tikai divos setos. Simboliskajā zvaigžņu sešniekā iekļuva Mārupe/RVS spēlētājas Enija Bidzāne un Monta Urbāne.

Vēl šajā grupā astotā vieta Zvejniekciema vidusskolas volejbolistēm, 14. vieta Ropažu sporta centra komandai un 17. vieta Babītes sporta klubam.

Divreiz godalgoto trijniekā iekļuva apvienotās Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas un Zvejniekciema vidusskolas meiteņu komandas. Viņām otrā vieta 15 komandu konkurencē D1 grupā (1999. g.dz.) un trešā vieta C2 grupā (1998. g.dz.).

Nedaudz līdz pirmajam trijniekam pietrūka RVS/Mārupe meiteņu komandām B1 grupā (1995. g.dz.) un C1 grupā (1997.g.dz.) – attiecīgi ceturtā un piektā vieta. Ceturto vietu ieņēma arī Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skola jaunākajā D2 grupā (2000. g.dz.).

Uz šī fona diezgan pieticīgi ir Pierīgas puišu rezultāti. Labākais no tiem ir Ropažu sporta centra komandas izcīnītā astotā vieta D2 grupā zēniem.