21.05.2012 10:55

Pierīgas futbola klubiem zaudējumi Latvijas pirmās līgas spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Auda" - Valmieras FK FK "Auda" - Valmieras FK Juris Gutmans

Futbola klubs "Auda" noslīdējis uz turnīra tabulas pēdējo vietu, futbola skola "Metta"-2/Salaspils turas vidus zonā.

Salaspilieši savā laukumā uzņēma Liepājas klubu "Varavīksne" un piekāpās 0:1 (0:1). Vienīgos vārtus laukuma saimnieki ielaida jau pašā spēles sākumā. Turpinājumā pārsvars piederēja FS "Metta"-2/Salaspils futbolistiem, kuriem bija vairākas lieliskas izdevības vismaz panākt izlīdzinājumu, taču tās palika neizmantotas.

"Zaudētie vārti pašā spēles sākumā mūs izsita no ritma. Bumbas kontrolē mēs spēli noteikti uzvarējām, bet futbolā diemžēl par to punktus nedod, ir jādabū bumbu vārtos," kluba mājas lapā citēts komandas treneris Jānis Goba. "Gribēju redzēt daudz vairāk nekaunības no uzbrucējiem. Taču skats nākotnē noteikti ir pozitīvs. Ja būsim pacietīgi un vēlēsimies sevi rūdīt, tad rezultāts nekur neizpaliks."

FK "Auda" jaunā trenera Jurija Idionova vadībā spēli Ķekavā pret Valmieras futbola klubu sāka vareni – vispirms Ģirts Burmistris realizēja 11 metru soda sitienu, bet pēc tam Emīls Muižnieks realizēja izgājienu viens pret vienu – 2:0.

Taču līdz pārtraukumam valmierieši vienus vārtus atguva, bet otrā puslaika sākumā vēl divreiz raidīja bumbu "Audas" vārtos – 2:3 (2:1). Valmieras komandai šī bija pirmā uzvara sezonā, bet Ķekavas komandai trešais zaudējums četros mačos, kas to nobīdījis uz pēdējo 14. vietu turnīra tabulā.

"Spēli iesākām lieliski, rādījām fantastisku futbolu ar izspēlēm, ar centrējumiem un gūtiem vārtiem. Pretiniekiem pat nebija tādu momentu, lai spēlē kas mainītos, bet, kad pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā vienkārši ļāvām iesist bumbu mūsu vārtos, salūza komandas spēle, pazuda pārliecība un miers," uzskata "Audas" spēlētājs Rihards Gorkšs. "Esmu satriekts, ka komanda trijās no četrām spēlēm ir guvusi divus vārtus, bet turnīra tabulā mums ir viens punkts un esam tabulas beigās. Manuprāt, tas ir akmens aizsargu dārziņā. Ar diviem iesistiem vārtiem spēle ir jāuzvar!"

"Metta"-2/Salaspils ar sešiem punktiem piecās spēlēs pirmās līgas turnīra tabulā ieņem septīto vietu.