20.05.2012 11:25

Jūrmalas ”Grand Prix” izcīņā uzvar brazīlietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas ”Grand Prix” izcīņā uzvar brazīlietis maratoni.lv

Tautas velomaratonā piedalījušies vairāk nekā 2500 riteņbraukšanas cienītāju.

 

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Eiropas tūres sacensību kalendārā iekļautajās Jūrmalas "Grand Prix" sacensībās profesionāļiem ilgu laiku līderos bija sešu braucēju grupiņa, kuras vidū bija arī "Rietumu Delfin" komandas pārstāvis Indulis Bekmanis. Tomēr pēdējos apļos bēgļi tika noķerti, un uzvarētāji 182 km distancē tika noskaidroti sprinta finišā. Tajā pārāks izrādījās Itālijas komandas "Farnese Vini – Selle Italia" pārstāvis brazīlietis Rafaels Andriatu de Matass.

Otrais finiša līniju šķērsoja Leonīds Krasnovs ("Team Rusvelo"), bet trešo vietu izcīnīja Emīls Liepiņš ("Rietumu Delfin").

Vēlāk notikušajā "SMScredit.lv" Jūrmalas velomaratonā 126 km garajā sporta distancē uzvarēja igaunis Janeks Tombaks, apsteidzot Simu Kondratu no Lietuvas un mājinieku Ivo Viļumovu ("XSports Cycling Team"). Dāmām pirmo vietu izcīnīja Roberta Pilkauskaite no Lietuvas, bet labākā no Latvijas riteņbraucējām bija Lija Laizāne – viņai trešā vieta.

60 km tautas distancē pirmajā trijniekā ierindojās Kaspars Lauberts, Krišjānis Jansons-Ratiniks un Edvīns Reinholds, bet 14 km ģimenes braucienā, kurā galvenais bija piedalīšanās, nevis uzvara, pirmais finišēja Anatolijs Larionovs.