18.05.2012 12:48

Caur Pierīgu vīsies pasaulē garākais stafetes veida skrējiens

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules sadraudzības skrējiens ir simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem.

 

Kopš "The World Harmony Run" skrējiena aizsākšanās 1987. gadā internacionālas skrējēju komandas ir apciemojušas vairāk kā 150 valstis, kopā veicot ap 500 000 km. Šogad skrējiens svin savu 25. gadadienu.

"The World Harmony Run" Eiropas posms sākās 23. februārī Portugālē, tā ietvaros daudznacionāla skrējēju komanda astoņu mēnešu garumā ar sadraudzības lāpu apceļos 45 Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci līdz Vīnei, kur 8. oktobrī būs šī gada skrējiena svinīgais finišs.

Latvijā Pasaules sadraudzības skrējiens viesosies 13. reizi. Paredzēts, ka 25. maijā plkst.17 dalībnieki šķērsos Latvijas robežu Naukšēnu novada Unguriņos, bet 31.maijā no Rucavas dosies tālāk uz Lietuvu.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs neatkarīgi no dzimuma, vecuma un sportiskās sagatavotības bez dalības maksas un īpašiem noteikumiem var kļūt par šī pasākuma dalībnieku. Rīgas reģionā "The World Harmony Run" maršruts būs šāds: Saulkrasti (27.maijā plkst.8.45 Saules laukumā tikšanās ar skrējēju komandu) – Ādaži – Rīga – Jūrmala – Lapmežciems.