16.05.2012 12:57

Jūrmalā notiks profesionāļu sacensības un tautas velobrauciens

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā notiks profesionāļu sacensības un tautas velobrauciens Publicitātes foto

Sestdien paredzētajā Jūrmalas "Grand Prix" izcīņā dalību apstiprinājušas četrpadsmit Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kontinentālās komandas un nacionālās izlases no 12 valstīm.

Jūrmalas "Grand Prix" velobrauciens pirmo reizi iekļauts UCI Eiropas tūrē ar augstāko 1.1 kategoriju. Sacensībās startēs divas no UCI Eiropas tūres (pēc ranga otrā aiz "ProTour") spēcīgākajām komandām – "RusVelo" un "Farnese Vini-Selle Italia". Tāpat savu dalību ir apstiprinājušas Vācijas "Team Specialized Concept Store", Rumānijas "Tusnad Cycling Team", Ukrainas "ISD-Lampere Continental", Slovākijas "Dukla Trenčin Trek" komandas, kā arī Krievijas, Alžīrijas, Igaunijas, Somijas, Ungārijas un Baltkrievijas nacionālās izlases.

Latvijas godu sacensībās aizstāvēs divas komandas – "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" un "Rietumu-Delfin".

Velobrauciens startēs plkst.9.30 pie Dzintaru koncertzāles, turpat ap plkst.13.40 paredzēts finišs. Distances 182 kilometrus riteņbraucēji veiks 13 apļos, kas līdz to padarīs sacensības pārredzamākas un interesantākas skatītājiem. Jūrmalas "Grand Prix" kopējais prēmiju fonds ir 8686 eiro.

Drīz pēc profesionāļu sacensību beigām Jūrmalā sāksies "SMScredit.lv" velomaratons. No plkst.14.20 ar piecu minūšu intervālu dalībnieki dosies trasē sporta distancē (126 km), "Skandi Motors" tautas distancē (60 km) vai "Gutta" ģimenes distances (14 km). Rīkotāji atgādina, ka ģimenes brauciena dalībnieki varēs pretendēt uz speciālbalvām dažādās nominācijās – "Garākās bizes", "Stilīgākais ritenis", "Ērtākais pārvietošanās līdzeklis" utt.

Reģistrēties Jūrmalas velobraucienam var līdz 16. maijam plkst. 24.00 interneta mājaslapā www.maratoni.lv vai sacensību dienā starta zonā pie Dzintaru koncertzāles no plkst.7. Dalībnieku reģistrēšanās katrai distancei beidzas pusotru stundu pirms starta.

Riteņbraukšanas sacensību dēļ no piektdienas plkst.18 līdz sestdienas plkst.19 Jūrmalā būs noteikti īpaši transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumi, kā arī noteikti satiksmes ierobežojumi.