13.03.2015 07:44

Vēl pēdējās dienas slēpošanas trasēs Pierīgā varēs baudīt ziemas priekus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairākas Pierīgas slēpošanas trases sezonu jau noslēgušas, taču piektdien un nedēļas nogalē ziemas priekus vēl varēs baudīt "Kordes trasē", "Kaķīškalnā", "Reiņa trasē" un saldētajā distanču slēpošanas trasē Siguldā. Trašu pārstāvji teic, ka, lai gan šoziem nebija kupenām bagāta ziema, veicies krietni labāk nekā pērn.

""Kaķīškalns" vēl strādā. Svētdien plānojam noslēgt slēpošanas sezonu. Kopumā varu teikt, ka šī sezona slēpošanas trasei bija krietni vien veiksmīgāka par iepriekšējo un ziemas prieku baudītāju bija gana," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja "Kaķīškalna" pārstāve Danica Apenīte.

Arī "Reiņa trase" šajā nedēļas nogalē aicina slēpot gribētājus vēl izbaudīt "pēdējos metrus". Vienlaikus ziemas priekus vēl aptuveni divas nedēļas varēs baudīt arī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasē.

"Šajā nedēļas nogalē distanču slēpošanas trasē vēl norisināsies sacensības, un trase būs atvērta arī nākamnedēļ, vismaz līdz svētdienai," sacīja Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra vadītājs Jānis Lazdāns. Viņš arī norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu šogad trasi apmeklējuši krietni vien vairāk cilvēku nekā pērn, un tas nozīmē, ka trase ir cerības attaisnojusi.

"Sezona bija tik tiešām laba, strādājām katru dienu, kopš 22. novembrī trasi atvērām. Arī slēpotāju bija vairāk. Vidēji visas sezonas garumā trasi apmeklēja 300 cilvēku dienā. Slēpoja gan Siguldas skolēni, gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi," teica J. Lazdāns, piebilstot, ka trasi apmeklējuši arī vairāki ārvalstnieki, kas atpūtušies Siguldā.

Arī "Kordes trase" vēl pēdējās divas dienas uzņems apmeklētājus, taču sezonu ir plānots noslēgt brīvdienās. "Pēdējās dienas strādājam. Sniegs vēl ir, taču slēpot gribētāju nav. Šī sezona vispār nebija sevišķi veiksmīga, jo īstas ziemas tāpat kā pērn nebija. Sniegs un aukstums nenoturējās, šķiet, ka bija tikai rudens un pavasaris," norādīja trases vadītājs Kaspars Korde. Viņš arī bilda, ka, ņemot vērā pēdējo gadu laikapstākļus, apdomājams ir jautājums, vai slēpošanas trase vispār ir veiksmīgs bizness.

Kā portāls "Apriņķis.lv" noskaidroja, aptaujājot Pierīgas slēpošanas trašu vadītājus, slēpošanas sezona ir beigusies "Riekstukalnā" un slēpošanas bāzē "Mežkalni" Baldones novadā, kā arī Siguldas Pilsētas trasē un "Rāmkalnos" Inčukalna novadā.

Jau zināms, ka iepriekšējā sezona Latvijas slēpošanas trašu īpašniekiem bija neveiksmīga, un nācās ciest pamatīgus zaudējumus. Pie vainas bija 2013./2014. gada ziema, kas bija viena no siltākajām un ar plānāko sniega segu šajā gadsimtā, liecina LVĢMC apkopotie dati.