14.05.2012 15:05

Penele un Kukaine uzvar LJF kausa izcīņas posmā iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas sacensībās pirmās vietas izcīna Jaunmārupes jātnieces.

Pirmā posma sarežģītākajā shēmā "Vidējā balvā II" uzvarēja zemnieku saimniecības "Lielceri" pārstāve Airisa Penele ar zirgu Ravels. Otrā bija Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU sporta klubs), trešajā – lietuviete Sandra Sisojeva ar Forvater (sporta klubs "Zirgu pasaulis").

"Patīkami, ka bija liels dalībnieku skaits – septiņi dalībnieku pāri mūsu apstākļos ir daudz. Sezonas sākums ir atkal kas jauns gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem sportistiem. Nav iespējams iepriekš paredzēt, kā zirgs uzvedīsies āra apstākļos sacensībās pēc ziemas sezonas, kā "pieņems" laukumu. Man tas ir interesanti, un uz sezonas turpinājumu skatos ar optimismu," izteicās Airisa Penele.

"Mazajā balvā" pirmās divas vietu izcīnīja jātnieku sporta kluba "Temperaments" pārstāves Agnese Kukaine ar zirgu Londay Light un Gundega Krīgere ar Donnerwelle, bet trešajā vietā ierindojās Liāna Pelše ar Dimantu (SK "Harmonija").

Jauno jātnieku konkurencē pēc "Mazās balvas" shēmas labākās bija Elza Zaķe ar Le Carera un Mārīte Davidsone ar Lēdiju (abas JSS "Kleisti").

LJF kauss iejādē risināsies piecos posmos, pēc trim labākajiem sasniegtajiem rezultātiem kopvērtējumā ar kausiem apbalvojot trīs labākos sportistus trīs grupās – LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu.