13.05.2012 20:42

"Jūrmalas sports" handbolisti saglabā ceturto vietu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Jūrmalas sports" handbolisti saglabā ceturto vietu Krišjānis Grantiņš

Treneris Jānis Valeiko atzīst, ka komanda sasniegusi maksimumu, taču par izaugsmi nav iemesla runāt.

 

Latvijas handbola čempionāta sērijā par trešo vietu "Jūrmalas sports" – LSPA pēc pirmajām divām spēlēm jūrmalnieku laukumā Spuņciemā rezultāts bija neizšķirts 1:1, un bronzas medaļu iegūšanai sāncenšiem bija nepieciešamas divas uzvaras.

Sestdien trešajā spēlē jau pirmā puslaika vidū studenti bija iekrājuši 10:3 pārsvaru un tuvāk par triju vārtu starpību pretiniekus vairs nepielaida. Gala iznākums – 17:24 (6:11). Jūrmalniekiem Artis Laganovskis guva sešus un Kristaps Ence četrus vārtus.

Dienu vēlāk cīņa izdevās krietni spraigāka, taču iznākums bija līdzīgs. Izšķirošās izrādījās 5 – 7 minūtes otrā puslaika vidū, kad Jūrmalas handbolisti zaudēja sešus vārtus pēc kārtas. Beigās 23:29 (13:14; Raitis Ence 7, Rolands Ivanovs 5), sērijā 1:3, un otro gadu pēc kārtas "Jūrmalas sports" čempionātu beidz ceturtajā vietā (gadu iepriekš viņi bija trešie).

Uz aicinājumu raksturot šo rezultātu kā stabilitāti vai progresu Jūrmalas kluba galvenais treneris Jānis Valeiko tomēr izvēlējās otro variantu: "Ceturtā vieta – tā ir mūsu spēju robeža. Faktiski varam būt priecīgi, ka tikām līdz pusfinālam un tur cienīgi nospēlējām pret "Dobeli". Izslēgšanas turnīrs pāris gadus nebija noticis, un komandas piemirsušas, ko nozīmē "play off" mači. Kā smejies, medaļai vēl neesam nobrieduši."

Jūrmalas handbolistiem sezona nav gluži galā. Drīzumā gaidāmas Latvijas Olimpiādes priekšsacīkšu turnīrs, kurā jātiekas ar Ludzas un Garkalnes novadu komandām, un pēc tam, cerams, arī fināls. Bet tad būs jāsāk domāt par jauno sezonu, kas nesolās būt viegla. Pēc Valeiko vārdiem, būs jāveido gandrīz jauna komanda, jo vismaz trīs spēlētāji mainīsies.