13.05.2012 12:33

Ciaguns “Ski&Golf” pasaules čempionāta laureāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sacensību norises vieta Kapruna (Austrija) Sacensību norises vieta Kapruna (Austrija) www.skigolfwm.com

Olimpiskā centra "Sigulda" valdes priekšsēdētājs sacensībās Austrijā izcīna trešo vietu veterānu konkurencē, mārupietis Kristaps Zvejnieks piecpadsmitais starp profesionāļiem.

Tradicionālās sacensības Austrijā noritēja pēc oriģinālas sistēmas, kurā vienlīdz labas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir gan kalnu slēpotājiem, kuru vaļasprieks ir golfs, gan golferiem, kuriem patīk kalnu slēpošana.

Pirmajā dienā "Ski&Golf" čempionāta dalībnieki – šogad tādu dažādās vecuma un iemaņu grupās bija gandrīz 250 – veica slaloma braucienu, bet otrajā un trešajā izspēlēja pa 18 golfa bedrītēm. Kalnu slēpošanas rezultāts tika reizināts ar četri (veterānu grupām vēl arī tika piemērots vecuma koeficients) un summēts ar golfa rezultātiem.

Jānis Ciaguns vecuma grupā virs 60 gadiem uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu kalnu slēpošanā (67.vieta absolūtajā vērtējumā) un aizvadīja sekmīgu pirmo dienu golfa laukumā (86 sitieni), taču otrajā nospēlēja neveiksmīgi (102) un finišēja trešajā vietā aiz austrieša Fialas un vācieša Habelera.

Profesionāļu konkurencē startēja Latvijas šobrīd labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks. Sacensību pirmajā disciplinā viņš uzrādīja ceturto labāko laiku, bet golfā nebija tik sekmīgs un ierindojās 15. vietā. Šajā grupā startēja 21 dalībnieks.

Pirmo vietu "Pro" grupā izcīnīja pazīstamais Zviedrijas kalnu slēpotājs Patriks Jerbins, kura kontā ir arī godalgotas vietas Pasaules kausa izcīņas posmos, bet otrais bija viņa tautietis Henriks Nīstrēms, kurš ir profesionāls golferis.