11.05.2012 15:47

Četru Pierīgas novadu basketbolisti tēmē uz Latvijas Olimpiādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Notikusi Olimpiādes basketbola turnīra priekšsacīkšu pirmās kārtas turnīra apakšgrupu izloze.

Cīņai par trim ceļazīmēm uz vīriešu finālturnīru pieteikušās 28 komandas, kuras sadalītas astoņās grupās. No 28. maija līdz 10. jūnijam tās aizvadīs viena apļa turnīrus, kuru uzvarētāji iekļūs nākamajā kārtā. Jūnija vidū šīs astoņas komandas aizvadīs vēl divus turnīrus pa četrām vienībām. To uzvarētāji kvalificēsies Olimpiādes turnīram, bet vēl vienu ceļazīmi iegūs otro vietu ieguvēju savstarpējā mača uzvarētāji.

Izloze noteica, ka Siguldas novada komandas sāncenši pirmajā kārtā būs Alūksnes un Cēsu novada basketbolisti, Ķekavas novadam – Bauskas novads un Jūrmala, Salaspils novadam – Ventspils, Iecavas novads un Kuldīgas novads, bet Mārupes novadam – Jelgava, Ogres novads un Jaunpils novads.

Dāmu turnīra pirmajā kārtā Ķekavas novada basketbolistēm būs jāsacenšas ar Ventspils pilsētas un Līvānu novada komandām. Divas labākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, kas risināsies tāpat kā vīru turnīrā.

Vietas Latvijas III Olimpiādes finālturnīrā, kas notiks no 6. līdz 8. jūlijam, gan vīriem, gan dāmām rīkotāju statusā jau nodrošinājušas Liepājas basketbola komandas.