08.05.2012 23:54

Miks Indrašis – pasaules hokeja čempionāta trešais rezultatīvākais spēlētājs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Garkalnes novada Upesciemā dzīvojošais Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs guvis vārtus visās trijās pirmajās spēlēs.

Hokeja kluba "Rīgā" un Rīgas "Dinamo" fārmklubā "Liepājas metalurgs" sezonu aizvadījušais Miks Indrašis pasaules čempionāta pirmajā spēlē pret Krieviju (2:5) atklāja Latvijas izlases gūto vārtu rēķinu turnīrā. Nākamajā mačā pret Vāciju (3:2) viņš vēlreiz atklāja rezultātu – turklāt atkal mača 12. minūtē, bet nedaudz vēlāk asistēja pirmās maiņas partnerim Miķelim Rēdliham otro vārtu guvumā.

Savukārt otrdien spēlē pret Itāliju (5:0) Indrašis nopelnīja vēl divus rezultativitātes punktus, trešajā trešdaļā eleganti realizējot izgājienu viens pret vienu un pēc tam nopelnot rezultatīvu piespēli Krišjāņa Rēdliha vārtu guvumā.

Ar pieciem punktiem (trīs vārti plus divas rezultatīvas piespēles) 21 gadu vecais hokejists, kurš ir otrais jaunākais spēlētājs Latvijas valstsvienībā, pēc otrdienas spēlēm izvirzījies pasaules čempionāta rezultatīvāko hokejistu saraksta trešajā vietā.

Vairāk punktu – seši (3+3) – ir tikai Zviedrijas izlases uzbrucējam Lui Ēriksonam un krievu zvaigznei Jevgeņijam Malkinam (2+4). Pa pieciem ir arī amerikānim Maksam Pakioreti un kanādietim Patrikam Šārpam (1+4), taču viņi guvuši mazāk vārtu.

Latvijas hokeja valstsvienība Stokholmas apakšgrupā pēc trim kārtām ieņem trešo vietu – seši punkti. Zviedrijai un Krievijai ir pa 9, Čehijai 5, Vācijai 3, Itālijai 2, Dānijai un Norvēģijai pa 1 punktam. Kā zināms, vietu ceturtdaļfinālā izcīnīs pirmo četru vietu ieguvēji.

Ceturtdien Teda Nolana trenētie Latvijas hokejisti tiksies ar Čehijas izlasi, sestdien ar Norvēģiju un nākampirmdien ar Dāniju.