05.05.2012 16:41

U-19 florbola izlasei neizdodas iekļūt A divīzijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Elizabete Bērziņa (2.no labās) Elīza Elizabete Bērziņa (2.no labās) www.wfc2012.sk

Pasaules čempionāta izšķirošajā spēlē triju Ķekavas spēlētāju pārstāvētā Latvijas komanda zaudēja Dānijai.

Sestdienas spēles pirmās trešdaļas beigās Latvijas jaunās florbolistes bija nonākušas zaudētājās 0:3. Tad ķekaviete Elīza Elizabete Bērziņa vienus vārtus atguva, bet līdz trešā perioda vidum kopīgām pūlēm latvietēm izdevās panākt neizšķirtu 4:4. Diemžēl tūdaļ pēc tam dānietes pusotras minūtes laikā guva divus vārtus, bet pēc tam vēl vienus – 4:7.

Noslēguma tabulā Latvijas U-19 izlase ar pieciem punktiem četrās spēlēs ierindojās otrajā vietā, bet pirmo vietu un vienīgo ceļazīmi uz spēcīgāko A divīziju izcīnīja Dānijas juniores (7 punkti). Jau ziņots, ka turnīru Latvijas florbolistes sāka ar neizšķirtu 4:4 ar Kanādu, bet pēc tam guva pārliecinošas uzvaras pār Vāciju 7:2 un Austriju 22:0.

Bērziņa, kura pārstāv florbola klubu "Ķekava"/BFF, četros mačos guva piecus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kļūstot par ceturto rezultatīvāko spēlētāju savā komandā. Savukārt aizsardzes Natālija Babjuka un Zanda Ozoliņa no kluba "Ķekavas Bulldogs" pie rezultativitātes punktiem atkal netika.