03.05.2012 17:51

Ķekava – Austrija 3:0, Latvija – Austrija 22:0

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Triju ķekaviešu pārstāvētā Latvijas U-19 florbola izlase Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta B divīzijas spēlē sagrāva vienaudzes no Austrijas.

 

Ņemot vērā, ka Austrijas U-19 izlase bija izteikti vājākā komanda turnīrā, Latvijas komandas galvenais treneris Jurijs Fedulovs par mērķi bija noteicis uzvaru ar vismaz 15 vārtu pārsvaru. Tas bija svarīgi, jo beigās vietu sadalījumu var ietekmēt gūto un zaudēto vārtu starpība.

Pirmajās astoņās minutes Latvijas jaunās florbolistes nekādi nespēja atklāt rezultātu, taču tad maisam gals bija vaļā un jau līdz otrās trešdaļas vidum plāns izpildīts (15:0).

Florbola kluba "Ķekava"/BFF uzbrucēja Elīza Elizabete Bērziņa spēlē pret Austriju guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet aizsardzes Natālija Babjuka un Zanda Ozoliņa no kluba "Ķekavas Bulldogs" pie rezultativitātes punktiem atkal netika.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta pirmajā spēlē otrdien Latvijas juniores nospēlēja neizšķirti 4:4 ar vienaudzēm no Kanādas, bet trešdien pieveica Vāciju 7:2. Latvijas komandas pēdējās pretinieces pēc vienas dienas atpūtas būs Dānijas juniores.

Pirmās vietas ieguvējas iegūs tiesības spēlēt 2014. gada pasaules U-19 čempionātā A divīzijā, kurā spēlē astoņas spēcīgākās izlases. Jau šobrīd skaidrs, ka līdz ar latvietēm (5 punkti 3 spēlēs) uz šo ceļazīmi pretendē dānietes (4 p. 2 sp.) un kanādietes (3 p. 2 sp.).