25.04.2012 14:09

Brāļi Šici un Dukuri saglabā vietu Olimpiskās vienības A sastāvā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andris un Juris Šici Andris un Juris Šici Krišjānis Grantiņš

Latvijas Olimpiskā vienība (LOV), izvērtējusi ziemas sporta veidu pārstāvju sniegumus aizvadītajā sezonā, trešdien apstiprināja A, B, C un programmas "Soči-2014" sastāvus nākamajai sezonai.

LOV A sastāvā, kas bauda vislielāko labvēlību finansiālajā ziņā, vietas saglabājuši Siguldas sportisti – skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Bez viņiem A sastāvā iekļauti vēl septiņi sportisti.

LOV B sastāvā 16 sportistu vidū ir siguldieši kamaniņbraucēji Andrejs Bērze, Uldis Logins, Maija Tīruma un Elīza Tīruma, kā arī šorttrekists Jēkabs Saulītis un bobslejists Jānis Strenga. Savukārt C sastāvā iekļauts Mārupes kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kura jaunākais brālis Miks ir starp programmas "Soči-2014" dalībniekiem.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību – treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas, informēja LOV pārstāve Marita Vilciņa.

Tuvākajā laikā ar attiecīgo sporta veidu federācijām tiks noslēgti līgumi, lai ar maija mēnesi varētu uzsākt finansēt A, B un C sastāvu sportistu gatavošanos nākamajai sacensību sezonai. Savukārt "Soči 2014" sastāva sportisti tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem medikamentiem traumu un saslimšanas gadījumos.