03.09.2014 13:32

40. bērnu sporta svētki Salaspilī nosvinēti ar vērienu

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspilī noslēdzies viens no spilgtākajiem vasaras notikumiem – 40. bērnu sporta svētki. Jau par tradīciju ir kļuvis, ka sacensības sākas ar pašu mazāko dalībnieku rāpošanu, kam seko pārējās disciplīnas.

Svētku dalībniekiem bija iespēja sajusties kā īstiem sportistiem – sacensties sporta disciplīnās ar īstiem tiesnešiem. Katrai vecuma grupai bija sagatavotas savas sporta disciplīnas, kuras tika vērtētas kopvērtējumā, kā arī tika apbalvoti dalībnieki, kuri bija labākie kādā no disciplīnām savā vecuma grupā. Balvās tika pasniegtas gan sporta nodarbību dāvanu kartes, gan galda spēles un rotaļlietas.

Bērniem tika piedāvātas tādas disciplīnas kā tāllēkšana, šķēršļu josla, precizitātes metieni, skrējiens, pašaizsardzības elementi, futbola bumbas metieni. Lielākajiem bērniem bija grūtākas pakāpes sporta aktivitātes – basketbola metieni, atspiešanās no stieņa, lēcieni uz batuta, handbols, florbola metieni, kāpšanas disciplīna. Tāpat arī ģimenēm bija iespēja kopā startēt speciālā stafetē. Katram dalībniekam, kurš veica visas savas vecuma grupas disciplīnas, bija iespēja "braukt ar laivu" piepūšamajā baseinā un mieloties ar saldējumu.

Pēc sporta sacensībām bērni varēja darboties radošajās darbnīcās, kurās veica eksperimentus, piedalījās dažādās aktivitātēs, kuras nodrošināja "Tusi Busi". Tāpat arī bērni varēja tikt pie bezmaksas tetovējuma.

Izklaidējošā daļā savus priekšnesumus sniedza Škutāna deju skolas audzēkņi, vokālais ansamblis "Vālodzīte", cīņas mākslas Capoeira audzēkņi, boksa paraugdemonstrējumus sniedza Normunds Vārenbergs. Neredzētu pārsteigumu bija sagatavojusi pasākumu aģentūra "ReAnimatori", pārsteidzot visus ar ziepju burbuļšovu.