23.04.2012 16:21

Latvijas III Olimpiādē bez Siguldas un Garkalnes novadu futbola komandām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas III Olimpiādē bez Siguldas un Garkalnes novadu futbola komandām no arhīva

Cerības piedalīties finālturnīrā jūlija sākumā Liepājā saglabā Salaspils novada futbolisti.

Vidzemes reģiona priekšsacīkšu turnīra pirmajā kārtā Siguldas novada komanda ar 3:2 uzvarēja Ogres novadu un nopelnīja tiesības pusfinālā viesos tikties ar Valmieras pilsētas komandu.

Līdz pirmā puslaika vidum pēc divām precīzām standartsituāciju izspēlēm Gata Ērgļa trenētie laukuma saimnieki bija panākuši divu vārtu pārsvaru, taču neilgi pirms pārtraukuma Aleksandrs Škoļņikovs ar tālsitienu no 30 metriem Siguldas komandai vienus vārtus atguva. Tomēr pēc pārtraukuma laukuma saimnieki ne tikai pārsvaru nosargāja, bet arī guva trešos vārtus – 1:3.

Savukārt Garkalnes novada komandai paredzētajā pusfināla mačā pret Smiltenes novadu par sacensību reglamenta neievērošanu tika piešķirts tehniskais zaudējums 0:3, un viņiem cīņa par ceļazīmi uz finālturnīru Liepājā beidzās, īsti nesākusies.

No Pierīgas reģiona vienībām izredzes spēlēt finālturnīrā Liepājā vēl saglabā Salaspils novada futbola komanda. Iepriekš Zemgales reģiona turnīra pirmajā kārtā salaspilieši ar 15:0 sagrāva Jaunpils novadu, bet pusfinālā pārspēja arī Jūrmalas pilsētu 2:0.

Finālā 25. aprīlī Zemgales Olimpiskā centra stadionā viņu pretinieki būs Jelgavas pilsētas komandas futbolisti.

Uzvaras gadījumā Salaspils futbolisti iegūs tiesības piedalīties Latvijas III Olimpiādē, bet zaudējot par tām vēl varēs pacīnīties pārspēlē ar Kurzemes reģiona turnīra otrās vietas ieguvējiem.