23.04.2012 15:50

Ķekavas vidusskolas 5.b klase uzvar ZZ Čempionāta pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas vidusskolas 5.b klase Ķekavas vidusskolas 5.b klase ZZ Čempionāta arhīvs

Tiesības startēt ZZ Čempionāta finālā izcīnījusi arī Jūrmalas sākumskolas "Atvase" 6. klase un Olaines 1. vidusskolas 8.a klase.

ZZ Čempionāta piektajā pusfinālā, kas norisinājās Jelgavā, piedalījās 1400 skolēnu no 65 klasēm. Ķekavieši izcīnīja pirmo vietu Junioru līgā (4.-5. klases), bet jūrmalnieki un olainieši bija attiecīgie trešie un ceturtie 6.-8. klašu grupā, informēja rīkotāji.

Jau iepriekš tiesības startēt ZZ Čempionāta lielajā finālā 26. maijā Rīgā, Esplanādē bija izcīnījušas vēl vairākas Pierīgas skolu klases.

Tā Ogres pusfinālā Junioru līgā pirmās četras vietas izcīnīja Ādažu vidusskolas 5.b klase, Zaķumuižas pamatskolas 5. klase, Garkalnes vidusskolas 5.a klase un Ikšķiles vidusskolas 5.a klase. 6.-8.klašu grupā otrie bija Salaspils 1. vidusskolas 8.a klases skolēni, bet 10.-11. klašu grupā divas no četrām ceļazīmēm uz finālu nopelnīja Ikšķiles vidusskolas 10. klase un Zvejniekciema vidusskolas 11. klase. Savukārt Dobeles pusfinālā ceturto vietu ieņēma Baldones vidusskolas 11.a klase.

Vēl atlikuši pusfināli Valmierā, Jēkabpilī, Madonā, Ventspilī un Kuldīgā.

Pēc ZZ Čempionāta noteikumiem, tām klasēm, kas pusfinālā nav iekļuvušas, ir vēl viena iespēja nonākt lielajā finālā – izpildot Online ZZ Čempionāta uzdevumu ZZ Čempionāta mājas lapā. Sešas labākās klases katrā vecuma grupā uzreiz varēs iekļūt sacensību noslēdzošajā posmā.