23.04.2012 14:58

Mārupes un Babītes volejbolisti soli tuvāk Latvijas III Olimpiādei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Babītes volejbolisti soli tuvāk Latvijas III Olimpiādei no arhīva

Izmantojot laukuma priekšrocības, Pierīgas komandas nedēļas nogalē uzvar priekšsacīkšu turnīros.

Divas dienas Jaunmārupē un Tīrainē notikušajā kvalifikācijas pirmās kārtas Zemgales reģiona turnīrā Mārupes novada vīru komanda pieveica visus četrus savus pretiniekus, turklāt nezaudēja nevienā setā. Ar vienādu 3:0 rezultātu tika uzvarēti Ķekavas novada, Rundāles novada, Vecumnieku novada un Jelgavas novada volejbolisti.


5. vai 6. maijā mārupiešiem paredzēta pārspēle ar otro spēcīgāko Kurzemes reģiona vienību– Kuldīgas novada komandu. Šī dueļu uzvarētāji iegūs tiesības startēt Latvijas Olimpiādē, kas notiks no 6. līdz 8. jūlijam Liepājas Olimpiskajā centrā.

Ķekavas novada volejbolisti vīru turnīrā ierindojās ceturtajā vietā. Viņi ar 0:3 zaudēja Mārupei, Jelgavai un Vecumniekiem, bet ar 3:0 pārspēja Rundāli.

Ar laukuma saimnieku uzvaru noslēdzās arī Babītes sporta kompleksā notikušais dāmu turnīrs. Babītes novada volejbolistes trijos setos vinnēja Ikšķiles, Gulbenes, Salacgrīvas un Kandavas novadu komandas, un vienīgi Valmieras pilsētas vienība spēja viņām "atņemt" vienu setu (3:1).

Trīs labākās vienības – vēl arī valmierietes un gulbenietes – iekļuva priekšsacīkšu otrajā kārtā, kur grupu turnīrā sacentīsies ar otrās apakšgrupas trim labākajām komandām – Jelgavas un Daugavpils pilsētu, kā arī Kuldīgas novadu. Četras komandas ar lielāko punktu skaitu, ņemot vērā arī pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus, nodrošinās vietu finālturnīrā.