23.04.2012 14:25

Orientieristiem sekmīgi starti Baldones mežos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Carnikavas, Siguldas un Saulkrastu pārstāvjiem godalgotas vietas Latvijas kausa izcīņas trešajā posmā.

 

Nedēļas nogalē divas dienas Baldones apkārtnē risinājās kupli apmeklētas orientēšanās sacensības "Rīgas kausi", kurās bez visu vecumu Latvijas orientieristiem – tajā skaitā Latvijas izlases sportistiem – startēja arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Zviedrijas.

Pirmās vietas savās vecuma grupās izcīnīja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvji Uldis Upītis no Saulkrastiem (V-16) un Kārlis Baltacis no Carnikavas novada (V-20). Otrās vietas carnikavietim Sergejam Šadrinam (V-45) un viņa meitai Madarai (S-18), kā arī Kendijai Aparjodei no Sulkrastiem (S-16), bet trešās – carnikaviešiem Pēterim Novikovam (V-65) un Laimai Klaužai (S-40), kā arī siguldietei Rudītei Šternai (S-60) un Saulkrastu orientieristei Laurai Puķītei (S-16).

Tūlīt aiz goda pjedestāla palika Rolands Laveiķis no Carnikavas novada (V-55) un Ilmars Limbēns no Siguldas (V-60).

Elites grupā pārāki izrādījās kaimiņvalstu orientieristi. Vīru grupā Latvijas izlases līderus Mārtiņu Sirmo un Edgaru Bertuku divu dienu kopvērtējumā apsteidza Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas, bet dāmām pirmās trīs vietas izcīnīja viešņas no Lietuvas. Labākā no mājiniecēm bija Laura Vīķe.